Oslo Jazzfestival 35 år

24Shares

Oslo Jazzfestival gjennomføres i uke 33, som alltid. Festivalen markerer sitt 35-årsjubileum i år og er en feiring av jazzens vitalitet. Fjorårets festivalavvikling var en suksess og festivalen har jobbet på spreng med å tilrettelegge så godt som mulig for at Oslos jazzelskende og konsertsultne publikum skal få en rekke minneverdige jazzopplevelser.

– Det gleder oss stort å arrangere festival i august nå som gjenåpningsplanene er i gang. Vi fikk bekreftet vår tilpasningsdyktighet ved fjorårets festival, og er svært optimistiske for uke 33 i august. Dette er Oslo på sitt beste, skrev Aftenposten etter åpningskonserten i fjor, og denne suksessen skal vi etterleve gjennom festivaluka i jazzhovedstaden, sier festivalsjef Øyvind Larsen.

Mandag 16. august starter festivalen med årets åpningskonsert med Oslo Jazzensemble & Ola Kvernberg i ærverdige Marmorsalen på Sentralen. Samme dag får du også muligheten til å oppleve fjorårets Usbl Jazztalent-vinner Veslemøy Narvesen på Victoria Nasjonal jazzscene.

– Årets festival blir som fjoråret preget av norsk jazz skyhøye internasjonale nivå. Vårt kunstneriske mål er å presentere det som vi mener er jazzmusikk av den aller høyeste kvalitet anno 2021. Jazzens vesen er mer en tilnærming enn en sjanger, og i år presenterer vi et bredt omfang jazzmusikk som spenner seg over et mangfold av innfallsvinkler.

I løpet av festivalukas syv dager vil du få muligheten til å oppleve Karin Krog & Hanna Paulsbergs Calling Dexter-prosjekt, bestillingsverk av Kim Myhr, plateselskapet Jazzland Recordings sitt 25-årsjubileum med artister som Håkon Kornstad, Rymden og Juno, solokonserter med bl.a Anja Lauvdal og Mats Eilertsen, kirkekonsert med Trio Mediæval & Arve Henriksen, konserter i sola på Salt med Poing & Lars Lillo-Stenberg og På Stengrunn, i tillegg klassiske Oslojazz-opplevelser på Victoria Nasjonal Jazzscene med bl.a Bjørn Alterhaugs Friends Quartet, Petter Wettre: The Last Album, Paal Nilssen-Love Circus og fjorårets Nordisk Showcase-favoritter Bliss, for å nevne noen.

Nytt av året er at Norsk Jazzforums Jazzintro-finale med bandene Kongle Trio, Damata, Front!Front og Hein Westgård Trio legges til Oslo Jazzfestival:

– Det er en ære å endelig få finalen i jazzintro til Oslo Jazzfestival. Denne talentmønstringen som kårer årets unge jazzmusiker(e) annet hvert år, har utnevnt noen av den fineste jazzmusikeren i landet siden 1998.

Totalt består årets hovedprogram av 38 konserter, i tillegg til dette lanseres Nordisk Showcase, Serendip og øvrig sideprogram i juni.

Årets festivalkonserter er konsentrert rundt konsertstedene Sentralen, Victoria Nasjonal Jazzscene, Grønland Kirke, Salt og Universitetets aula, som alle er scener med godt innarbeidede rutiner for smittevern.

– Smittevern står i høyeste når vi arrangerer festival. Vi har innarbeidet gode smittevernsrutiner både internt i organisasjonen og eksternt med samarbeidspartnere på de ulike spillestedene. Det skal være trygt å besøke Oslo Jazzfestival, og alle regionale og nasjonale anbefalinger vedrørende smittevern følges, avslutter Øyvind Larsen.