Monoswezi

 
Foto: monoswezi.com
Monoswezi er en sammensetting av ordene mono (one) og swezi (world), og er et kollektiv med musikere opprinnelig fra Mosambik, Norge, Sverige og Zimbabwe. 
0Shares

Gruppen deler en lidenskap for afrikansk musikktradisjon generelt, og musikk fra Zimbabwe og Mosambik spesielt, og søker et musikalsk uttrykk der respekten for tradisjonen forenes med ulike referanser og erfaringer fra moderne vestlig musikk.

I tillegg til afrikansk tradisjonsmusikk, spiller Monoswezi også egenkomponert musikk, med en sterk improvisatorisk tilnærming som felles utgangspunkt.

Albumet The Village er gitt ut på World Music Network, et av verdens største og viktigste plateselskaper innen world music. Monoswezi er det første bandet med base i Norge som blir utgitt på dette selskapet.I februar og mars 2013 lå «The Village» på 7. plass på World Music Charts Europe over de mest spilte world music-albumene på radio i Europa.

Musiker/komponist Maja Ratkje hadde Monoswezi som sin anbefaling i Morgenbladet tidligere i år: «Monoswezi er et sjeldent vellykket eksempel på fusjoneringen mellom ulike kulturers musikk». 

Les anbefalingene og anmeldelsene her.

Arrangør: Drammen kommune, Interkultur

Billettpris: NOK 100.