Ettårsmarkering for Moriabrannen

Author Recent Posts Claudio CastelloJournalist i Utrop Latest posts by Claudio Castello (see all) Frp i Drammen krever ingen flere flyktninger - 07.05.2024 – Vi må stoppe utvisningene av etiopere - 07.05.2024 Kamila kjemper om å opptre på VG-Lista - 06.05.2024 365 dager har gått siden flyktningleiren Moria brant ned til grunnen. Varmen fra asken […]
365 dager har gått siden flyktningleiren Moria brant ned til grunnen. Varmen fra asken har sluknet, og det har også medias søkelys, men det “brenner” fortsatt i Moria. De psykologiske arrene til menneskene i leiren blir dypere jo mer tiden går.
Ressursgruppen “Evakuer barna fra Moria” markerer dagen på kvelden 9. september sammen med blant annet Redd Barna og SOS Barnebyer for å rette søkelyset på situasjonen i flyktningleiren og de pågående menneskerettighetsbruddene et felles Europa utsetter beboerne i flyktningleirene i Hellas for daglig.

PROGRAM FOR MARKERINGEN: 

Programoppstart Livestream kl 19:00:
Appell fra Evakuer barna fra Moria nå, barnepsykolog Katrin Glatz Brubakk
Appell fra Redd Barna, Monica Sydgård, leder for Redd Barnas Norgesprogram
Appell fra Sos Barnebyer, leder for UngSOS Amruta Bojedla
Kunstnerisk visuell innramming: “Et innblikk i Moria”
Musikk: Firaz Maler, syrisk musiker
Vi spør:
Hvor skal de dra nå?
Nå står høsten og vinteren for døren – og med den mer uvær og vann – hva skal “innbyggerne” i Moria og de andre greske flyktningleirene gjøre nå?
Det er snart valg i Norge – hva vil norske politikere fra alle fløyer gjøre for barna i Moria nå?
Vi sier:
Norge må hente flere barn fra Moria og de andre greske flyktningleirene, og initiere et felleseuropeisk samarbeid for evakuering av leiren!
Velkommen til markering!