Kampenjazz: Bafana Nhlapo, Ibou Cissokho & Solo Diarra

Author Recent Posts Claudio CastelloJournalist i Utrop Latest posts by Claudio Castello (see all) Chudasama vil fremme innvandrerkvinners perspektiv i ny bok hun gir ut - 14.06.2024 Innvandrergutter har oftest opplevd psykiske krenkelser i idretten - 14.06.2024 Stortinget vedtar forbud mot søskenbarnekteskap - 13.06.2024 Tilbring FN-dagen sammen med oss, i Afrika, på Cafeteatret, med et […]

Tilbring FN-dagen sammen med oss, i Afrika, på Cafeteatret, med et møte mellom tre musikere som alle har sitt musikalske opphav på det afrikanske kontinentet.

Ibou Cissokho ble født inn i en griot-familie fra Casamance i Senegal, der han vokste opp til lyden av sin fars koraspill. Han «… spiller som rislende vann, og synger som om han drakk himmelen», er det sagt om ham og hans musikk. Solo Diarra kommer fra en griot-slekt i Burkina Faso. På djembe, kora, n’goni, balafon, gitar og sang blander han slektens tradisjoner med nye musikalsk uttrykk.

Bafana Nhlapo ble født i Soweto, Sør-Afrika, der han vokste opp i et miljø med kjærlighet til musikk. Tidlig engasjerte han seg i poesi-scenen i Johannesburg. Nhlapo spiller en særegen versjon av industriell perkusjon, med mesteparten av tekstene på morsmålet isiZulu. Han skaper en fusjon mellom lydene i språket og afro, jazz og rock – funky, og mest av alt: spirituelt.

Etter å ha bosatt seg i Oslo, ga han i 2017 ut soloalbumet «Ngikhumbule Khaya» på Jazzland. Her i Oslo har vi bl.a. hørt ham med Bugge Wesseltoft og med bandet LILJA.

Tid: 24.10, kl. 20.00.
Sted: Cafeteatret, Hollendergata 8.