Sakharovs Frihetspris tildeles den russiske historikeren Jurij Dmitrijev

Author Recent Posts Claudio CastelloJournalist i Utrop Latest posts by Claudio Castello (see all) Oslo Mela klare med årets første artister - 26.04.2024 Kommunikasjonssvikt på sykehus med fatale følger - 26.04.2024 Innvandrerdøtre lykkes både i jobb og utdanning - 25.04.2024 Sakharovs Frihetspris deles ut fredag 29. oktober på Oslo Rådhus av Den norske Helsingforskomiten. Årets […]

Sakharovs Frihetspris deles ut fredag 29. oktober på Oslo Rådhus av Den norske Helsingforskomiten.

Årets pris går til den russiske historikeren Jurij Dmitrijev for hans modige arbeid med å identifisere ofre for Sovjetunionens terror og søke rettferdighet for dem. Han sitter for tiden fengslet på urettmessig grunnlag. Den russiske journalisten Anna Jarovaja mottar prisen på vegne av sin venn og samarbeidspartner.
Mer om årets prisvinner her:
https://www.nhc.no/sakharov-frihetspris-til-russisk-historiker/

Hovedtaler er den profilerte russiske opposisjonspolitikeren Vladimir Kara-Murza. Han har selv kjent det russiske regimets vrede på kroppen.

Tid: 29.10, kl. 14.00.

Om Sakharovs Frihetspris:

Den norske Helsingforskomité deler regelmessig ut Sakharovs Frihetspris til fryktløse menneskerettighetsaktivister. I år er det 100 år siden Sakharovs fødsel 21. mai 1921. På grunn av koronasituasjonen ble utdelingen utsatt til høsten og deles i år ut på minnedagen for ofre for politisk undertrykkelse i Sovjetunionen, 29. oktober.