Søker deltakere til tidenes største utgave av Sámi Grand Prix

10Shares

Tradisjonsrike Sámi Grand Prix tas til nye høyder i 2022. Sammen med NRK skal Samisk Musikkfestival arrangere tidenes største utgave av konkurransen, og nå søker vi deltakere.

Tidligere har Samisk Musikkfestival arrangert Sámi Grand Prix alene. I 2022 blir derimot NRK med på laget, og konkurransen vil bli direktesendt på hovedkanalen NRK1 på påskeaften. Det blir kanalens største satsning på samisk musikk gjennom tidende.

– Med NRK med på laget vil Sámi Grand Prix få et stort og fantastisk show. At konkurransen vil nå ut til så mange tror jeg kan være med på å løfte samiske artister opp og frem, og gi dem nye muligheter, sier Elle Mari Dunfjell Oskal, produsenten for Samisk Musikkfestival.

Samisk festhøytid

Påsken har alltid vært en samisk festhøytid. I denne perioden samles både venner og familie til konfirmasjon, bryllup og andre festligheter. Nå skal også den øvrige befolkningen ta del i denne påsketradisjonen.

Sámi Grand Prix er en viktig del av denne høytiden. Konkurransen, som ligner veldig på Melodi Grand Prix, skal sendes på hovedkanalen NRK1 på kveldstid. Målet er å skape et stort show og et utstillingsvindu for samiske artister.

– Samiske komponister og musikere spiller en viktig rolle i musikklivet i Norge. Folk har i stadig større grad kjennskap til og omfavnet forskjellige samiske musikkuttrykk, og flere samiske artister har blitt store profiler. Med dette som bakteppe, tror vi at seere i hele Norge vil sette stor pris på å ta del i Sámi Grand Prix, sier Arne Helsingen, mediesjef i NRK.

Slik melder du deg på

Du har muligheten til å bli med på tidenes samiske musikkfest på NRK. Vi søker nå etter låtskrivere og artister til den 32. utgaven av Sámi Grand Prix. Både etablerte artister og fremtidige stjerner kan melde seg på.

Sámi Grand Prix er delt i to deler; én for joik og én for sang.

Konkurransen sendes på NRK1 påskeaften, lørdag 16. april. Sendingen vil selvfølgelig også være tilgjengelig i NRK TV og på NRK Sámi Radio.

Seerne og lytterne skal sammen med en ekspertjury finne deres favorittbidrag under direktesendingen. Det kåres en vinner innen kategoriene joik og sang.

Har du lyst til å delta? Finn mer informasjon her.

Påmeldingsfrist: 30.11