Hvordan skal Norge forholde seg til Beijing-OL?

15Shares
Kina-utvalget i Norsk PEN inviterer til en samtale om norsk deltakelse i vinter-OL i Beijing 2022 på Litteraturhuset i Oslo.
Kinesiske myndigheter har blitt kritisert for en rekke alvorlige brudd på menneskerettighetene. Februar 2022 arrangerer de vinter-OL.

Xinjiang-regionen blir uigurer og andre minoritetsgrupper internert og frarøvet sin kultur og religion. I Hongkong er innbyggerne blitt kneblet og fratatt retten til et uavhengig politisk system. I hele Kina er kritikere av Xi Jinping og kommunistpartiet satt i fengsel eller fratatt sin mulighet til å ytre seg.

Hvordan skal norske aktører forholde seg til vinter-OL i Beijing, i lys av de siste års utvikling i Kina? Kan en boikott være et virkemiddel? Og, ikke minst, hvem er det som skal bestemme Norges fremgangsmåte; politikerne, idrettsforeningene eller idrettsutøverne selv?

Program
Innleder: Torbjørn Færøvik, medlem av Kina-utvalget i Norsk PEN, historiker og forfatter av flere bøker om KinaI panelet:
Gudmund Skjeldal, stipendiat i idrettshistorie ved Institutt for idrett og samfunnsvitenskap på Norges idrettshøgskole
Daniel Røed-Johansen, sportskommentator i Aftenposten
Guri Melby, partileder i Venstre
Frida Blomgren, leder for samfunnskontakt og idrettspolitikk i Norsk idrettsforbundModerator: Trine Angelskår, leder av Kina-utvalget i Norsk PEN
Tid: 02.11, kl. 18.00.
Sted: Wergeland, Litteraturhuset i Oslo.