Program Motstand = Styrke

Author Recent Posts Redaksjonen Latest posts by Redaksjonen (see all) Utrops utgave 23 – 2024 er ute nå! - 13.06.2024 Forside av utgave 23-2024 - 13.06.2024 Utrops utgave 22 – 2024 er ute nå! - 06.06.2024 04.12.2021 @ Litteraturhuset 17:00 – Registrering og ønske publikum velkommen Veldig viktig å være presis da vi må starte […]

04.12.2021 @ Litteraturhuset

17:00 – Registrering og ønske publikum velkommen
Veldig viktig å være presis da vi må starte programmet presist og registreringen kan ta tid.

17:20 – Hilsen fra en politiker

17:30 – Van Dan
Dan er gutt oppvokst på Holmlia som elsker musikk. Han er en rapper og selv om han er ganske ung har han stått på en rekke store scener. Han bruker sine erfaringer og sine fortellinger i sin musikk. Han lager sin musikk selv, og skriver sine egne tekster. Det er gutt som er engasjert i å hjelpe andre gjennom sin musikk. Han mener musikk er en form for terapi som hjelper han, og den gleden vil han dele med alle.

17:40 – Appell fra Politihøgskolen

17:50 – Amir Shaheen
komiker, kreativ produsent og tekstforfatter. Er ideskaperen til tv-serien “Hjem Til Jul”. Til høsten kan du se han på tv i Voksen Smerter S2, Kasko S1 eller på en stand up scene i Oslo.

Han har skrevet boken, F*** ta hjernen min! er en samling av morsomme og absurde historier som utforsker verden, uten at den blir for seriøs. Boken leker med hverdagsproblemer og tar karakterer som vi alle kjenner oss igjen i og setter dem i morsomme eller overnaturlige situasjoner. Han som forfatter, fanger reisen om å vokse opp som en muslim i et vestlig land til å bli en ikke troende muslim. Hvordan det føles å henge i «limbo» mellom to kulturer hvor man ikke helt finner sin plass. Det blir også underholdning under foredraget.

18:05 – Jawad Aziz
Jawad Aziz er en lyriker og visuell kunstner med base i Oslo. I Desember 2021 utgav han sin første bok, "To Tusen Tårer, Ti Grunner", som består av ti av Jawads skrevne verk. Et av de skrevne tekstene er utviklet til Rap og musikkvideo som er til å finne på youtube, «Islamoral» utgitt året 2020. Kunsten tar hovedsakelig utgangspunkt i lyrikk sammen med gest og fysiske bevegelser/ uttrykk. område for teksten er preget av melodi og rytme, filosofi og budskaps basert fortelling.

18:15 – Adil Khan
Adil Khan er for mange kjent som vinner av den første sesongen av 'So You Think You Can Dance' på TV Norge, dommer i "Norske Talenter" på TV2 og programleder for 'Adils Hemmelige Dansere' på NRK. Han har stått på de største teaterscenene i Norge og har mottatt en rekke pris-nominasjoner for roller i TV, film og teater. Adil snakker om hvordan hver enkelt av oss kan få kontakt med vårt sinn og den indre dialogen, som ofte kan jobbe imot oss. Dagens samfunn består av en sterk forventnings- og prestasjonskultur der det hele tiden er et stort jag etter suksess og bekreftelse. Det er et foredrag som skildrer en oppvekst med mobbing, rasisme, utenforskap, trusler, vold, sosial angst og ekstreme forventninger fra både foreldre, skole og miljø.