Cancelled og krenka – Er samfunnsdebatten bare for de tøffeste?

Author Recent Posts Claudio CastelloJournalist i Utrop Latest posts by Claudio Castello (see all) Fredskonferanse under krigsfare - 24.04.2024 Slår på stortromma med Shabana-prisfest - 24.04.2024 – Hærverk møtt med motstandskraft og støtte - 24.04.2024 Er kravet om politisk korrekthet, eller hetsing av meningsmotstandere, til hinder for den offentlige samtalen? Vi tar for oss ytringskulturens […]

Er kravet om politisk korrekthet, eller hetsing av meningsmotstandere, til hinder for den offentlige samtalen? Vi tar for oss ytringskulturens betydning for demokratiet.

I denne samtalen vil vi se på hvordan det egentlig står til i den norske offentligheten – er det så beinhardt som folk vil ha det til? Er woke- og krenke-debattene et symptom på at noe er galt, eller et positivt tegn på at nye stemmer slipper til? Hva skal egentlig til for å skape en ytringskultur som gjør at det frister å delta i samfunnsdebatten?

  • Eli Skogerbø er professor i medievitenskap. Hun har forsket på netthets, offentlig debatt og minoritetsstemmers vilkår for deltagelse.

  • Lisa Esohel Knudsen er rådgiver i Minotenk og forfatter av boka «Det er personlig: Rasisme og ytringsfrihet».

  • Eirik Vatnøy er retoriker. Han forsker på retorikken i sosiale medier og rammene for den offentlige debatten.

  • Nancy Herz er statssekretær i Arbeids- og inkluderingsdepartementet. Hun har tidligere markert seg som forfatter og aktiv samfunnsdebattant og har nylig ledet Ungdommens ytringsfrihetsråd. Herz leder samtalen.

Tid : 23. 03, kl. 18.0019.00
Sted: Deichman Nordtvedt