Lansering av «Krysspunkt»

1Shares

7. mars kl. 14.30 lanseres “Krysspunkt” på Deichman Bjørvika. “Krysspunkt” er et nytt formidlingsprosjekt fra Leser søker bok som tar utgangspunkt i parallellspråklige diktsamlinger for elever på videregående skole.

-Med dialog, diskusjon og refleksjoner rundt de parallellspråklige diktene ønsker vi å vise ungdommer at dikt kan ha relevans både i samtiden og i egne liv. Vi ønsker å øke fokuset på flerspråklighet og øke lesegleden i skolen, sier Monica Helvig, daglig leder i Leser søker bok.

Digitale ressurser
Sammen med prosjektet lanseres det digitale ressurser på foreningens hjemmesider. Filmer, tekster, spørsmål og lydspor åpner diktene for elevene, og gjør det spennende å utforske tekstene og koble dem til krysspunkter både i seg selv og i verden. Ressursene og spørsmålene er testet ut sammen med videregående elever i Oslo, som også har gitt innspill underveis til opplegget. Disse elevene vil være tilstede både i salen og på scenen under lanseringsarrangementet.

Program

  • Velkommen ved Monica Helvig, daglig leder i Leser søker bok.
  • Poet Ali Hayder leser dikt på arabisk fra den parallellspråklige diktsamlingen ‘Lukta av svart’.  Elever fra videregående skole leser gjendiktninger på norsk.
  • Samtale mellom Ali Hayder og videregående elever om dikt, frihet og ytring.
  • Visning av kortfilmen ‘Et vanlig barn’ – om da IS invaderte Mosul.
  • Poet Selma M. Yonus leser dikt på arabisk fra den parallellspråklige diktsamlingen “Vuggesang for liten kriger”
  • Musikk ved hiphop-artist Rita N. Rapper fra Oslo med røtter i Syria.

Konferansierer er Hayder Jumaah og Hanna Bovim Bugge fra Leser søker bok.