Svanesjøen – solidaritetsturne

2Shares

Balletten «Svanesjøen» har fengslet hjertene til fans av klassisk musikk i mer enn ett århundre. Den regnes med rette som standarden for høy kunst. Mange verdenskjente dansere er stolte over at de har vært så heldige å få spille en rolle i denne forestillingen.

Historien om kampen mellom det gode og det onde, i stor grad en indre kamp, har blitt spesielt relevant i dag når alle står overfor et vanskelig moralsk valg.

Den unge prinsen Siegfried blir, takket være skjebnen selv, fraktet til bredden av en magisk innsjø. Her møter han en vakker jente, hvis bilde har forfulgt han både i drømmer og i virkeligheten i lang tid. Hun viser seg å være den vakre svanen Odette, og den ivrige unge mannen innrømmer umiddelbart sine følelser for henne og lover å være henne trofast. Men skjebnen legger hindringer i veien for ham, forhindrer gjensidig kjærlighet og tester et fantastisk par med sjalusi og svik. Hun forvandler seg til en mystisk ridder og dukker opp i prinsens slott sammen med Odettes dobbeltgjenger. Sammen tvinger de en forelsket ung mann, blendet av følelser, til å bryte alle løftene som er gitt til hans utvalgte.

Forestillingen holdes som en del av Solidarity Tour for å støtte Grand Kiev Ballet med deltagelse av ledende artister fra den ukrainske balletten.

Inntektene av forestillingen går til Flyktningehjelpen i forbindelse med Ukrainakrigen. 

Arrangert av Grand Kiev Ballett

Tid: 06.04, kl. 19.00
Sted: Lillestrøm Kultursenter, Kirkegata 11, Lillestrøm