Oslo International Flamenco Festival: La Leyenda del Tiempo

1Shares

I samarbeid med Spanias ambassade presenterer Barataria Teatro «Lorca» en kort resital og dramatisering av den spanske poeten Federico García Lorca.

Oslo International Flamenco Festival presenterer premieren på danseforestillingen La Leyenda del Tiempo, regissert av flamencogigantene José Manuel Alvarez og Ursula Lopez (Sevilla/Barcelona). Et internasjonalt ensemble av 12 musikere og dansere medvirker i forestillingen, som kombinerer tradisjonell flamenco og nordiske toner i levende og temperamentsfull musikalsk historiefortelling.

La Leyenda del Tiempo er inspirert av, og skapt til ære for en av de største flamencomusikerne gjennom tidene, Camaron de la Isla.

Camaron er verdenskjent for å ha åpnet flamencoen mot verden, og for å ha flyttet grenser. Gjennom å krysse flamencoen med ulike sjangre som jazz, rock og klassisk musikk, tok han flamencomusikken i en helt ny retning. I 1979 utga han albumet ”La Leyenda del Tiempo”, en banebrytende utgivelse i flamenco-sjangeren. Albumet ble en fiasko da det ble sluppet, og Camaron møtte massiv kritikk fra tradisjonalister i flamencomiljøet. I dag står albumet som en av de viktigste flamencoinnspillingene gjennom tidene og har forandret flamencosoundet for alltid. Tittelen La Leyenda del Tiempo er hentet fra Frederico Garcia Lorcas verk som beskriver menneskehetens kamp med tiden.

Tid: 29.09, 19.30
Sted: Riksscenen, Trondheimsveien 2