Religionsdialogisk tehus på Holmlia

3Shares
Hvilken plass har tvilen i dagens samfunn? I de store religionene – og i de ulike kulturkretser opp igjennom historien? Er tvilen et tabu i religionsutøvelse – eller et grunnleggende prinsipp?
Disse – og mange andre spørsmål – vil vi vri og vende på, gruble over og la oss utfordre av på TEHUS på Holmlia.
Velkommen til en spennende kultur- og religionsdialogisk kveld med bl. a musiker Saleh Mafoud, skuespiller Anderz Eide og Holmlias biblioteksjef Nisrin Maktabi Barkouki.
Saleh Mafoud fremfører musikk med arabiske tekster, som igjen møter vestlige dikt av både ny og gammel dato. Under ledelse av produsent og tekstforfatter Erik Hillestad får vi alle være med i samtalen om tvilens natur, kraft og poetiske mulighet!
Nayat Abbous fra Holmlia kulturkafe serverer marokkansk te og snacks.
Tehuset finner sted i Holmlia kirkes menighetssal.
Arrangementet er gratis.
SALEH MAFOUD er musiker, sanger og komponist som i løpet av kort tid har blitt en sentral utøver på den norske musikkscenen som soloartist og ensembleleder. Saleh, som opprinnelig er fra Syria, har spilt en avgjørende rolle i å styrke den arabiske musikken på det norske musikkfeltet de siste årene.
ANDERZ EIDE er skuespiller, kjent fra en rekke tv-produksjoner og teaterscener. Han er også en av landets mest brukte lydbokinnlesere og har deltatt på flere Tehus. Med sin unike stemme og formidlingsevne løfter han enhver tekst.
NISRIN MAKTABI BARKOUKI er i dag leder for Deichman-bibliotekene i bydel Søndre Nordstrand og har jobbet både på Nasjonalbiblioteket og Det flerspråklige bibliotek. Hun har også vært leder for flerkulturelt utvalg i Norsk PEN og vært medlem av Kulturrådets utvalg for oversatt litteratur. I 2023 begynner hun som direktør ved Norsk barnebokinstitutt.
ERIK HILLESTAD er daglig leder i Kirkelig Kulturverksted og i KULT – senter for kunst, kultur og kirke. Han har som plateprodusent og tekstforfatter jobbet med et utall norske og internasjonale artister og musikere i over 40 år. Han har et ekstra engasjement for Midtøsten og har jobbet mye for å videreformidle den rike kulturarven fra området. Sammen med Mahsa Vahdat har han oversatt 100 av den persiske dikteren Hafez’ tekster til norsk og utgitt dem i boken I vinens speil i 2010 (Forlaget Press).
Tid: 19.00
Sted: Holmlia kirke, Ravnåsveien 28