Simin og Hasnain nominert til Frivillighetsprisen

Finalistene til Frivillighetsprisen, øverst fra venstre: Simin fra Bærum, Hogne fra Tromsø, Hasnain fra Oslo, Hans Oddvar fra Røros, Bunnadsnemda fra Stavanger og Berit fra Radøy.
Foto: Marius Sørhus
I dag lanseres de seks finalistene til den nasjonale Frivillighetsprisen 2022. Finalistene er fra Tromsø, Røros, Stavanger, Radøy, Oslo og Bærum.
30Shares

Frivillighet Norge har fått inn 504 nominasjoner til den nasjonale Frivillighetsprisen i år, noe som er ny rekord. Juryen har nå valgt ut seks finalister.

– Juryen har ut fra rekordmange nominasjoner valgt ut seks sterke finalister til den nasjonale Frivillighetsprisen 2022. I år markerer vi Frivillighetens år, og da blir det ekstra stas å få dele ut Frivillighetsprisen på Frivillighetens dag 5. desember, sier generalsekretær i Frivillighet Norge Stian Slotterøy Johnsen.

Hjelper ungdom med eple-prosjekt

Hasnain Asghar fra organisasjonen Lif Laga er en av de nominerte. Om den nominerte skriver juryen:

– Hasnain Asghar (19) bidrar mye som frivillig i bydel Stovner og har gjort dette i fire år. Han har blant vært med i Lif Laga som er et prosjekt hvor ungdom får plukke epler i private hager i bydelen, som de så lager eplemost av. De planter trær, høster epler, beskjærer epletrær, produserer og selger eplemosten.

Juryen påpeker at Hasnain har utmerket seg i dette prosjektet, og er flink til å få med andre ungdommer.

–  Han er et stort forbilde for mange i nærmiljøet. Hasnain startet også et elevbedrift-prosjekt via skolen som het Kulturgryta. Her fikk han med mødre med forskjellig minoritetsbakgrunn til å være med å lage mat fra forskjellige kulturer. Hver lørdag var det tema fra et land. Pengene som kom inn til prosjektet Kulturgryta brukte han på å bygge en brønn i Bangladesh og gi mat til mennesker Palestina. I 2021 vant han årets unge ildsjel i bydel Stovner.

Kvinne som mobiliserer

Simin May er en annen av de nominerte:

– Simin May (54) har vært aktiv i frivilligheten helt fra hun kom til Norge i 2008 og fram til i dag, og ser ikke ut til å gi seg med det første. Hun har et bredt nettverk og evner å motivere mennesker til å stille frivillig, skriver juryen.

De påpeker at hun har vært aktiv frivillig i Multikulturell Frivillighetssentral (tidligere SAIFF) siden 2010 og Bærum frivilligsentral siden 2012.

–  Hun er også aktiv i Drammen frivilligsentral og arrangerer kvinnedagene her. Hun har vært frivillig aktivitets- og turleder i Røde Kors, både i Oslo og Bærum. Simin leder i dag Bærum internasjonale kor og sitter i styret Oslo internasjonale kor. Simin er også styreleder i Internasjonale hus i Bærum.