Hvordan øke valgdeltakelsen blant innvandrere?

Author Recent Posts Claudio CastelloJournalist i Utrop Latest posts by Claudio Castello (see all) – Større interesse i Vesten for arabisk kunst - 01.03.2024 Halv million tyskere demonstrerte mot ytre høyre - 29.02.2024 Krigsvitner i kunsterisk samarbeidsprosjekt på Arkivet - 29.02.2024 Norge har den laveste valgdeltakelsen i Skandinavia. Unge og personer med innvandrerbakgrunn stemmer sjeldnere […]
Norge har den laveste valgdeltakelsen i Skandinavia. Unge og personer med innvandrerbakgrunn stemmer sjeldnere enn andre. Det er tydelige sosiale forskjeller i deltakelse, tillit, og i tro på at det er mulig å påvirke politikken.
Dette er det andre arrangementet i serien om valgdeltakelse. Ved forrige arrangement diskuterte vi unges deltakelse i demokratiet. Denne gangen setter vi fokus på valgdeltakelse og personer med innvandrerbakgrunn. Vi spør hva som er årsakene bak at personer med innvandrerbakgrunn stemmer i mindre grad enn andre? og hvilke tiltak som kan iverksettes for å endre dette? Og hvem har egentlig mulighet til å gjøre noe med dette?
I samtalen møter du:
Øyvin Kleven, Seniorrådgiver ved SSB
Hoda Imad, fylkesrådslederkandidat i Akershus for Arbeiderpartiet
Johannes Bergh, leder for valgforskningsprogrammet ved Institutt for Samfunnsforskning (ISF)

Samtalen ledes av Sylo Taraku, rådgiver i Tankesmien Agenda.