Amaro Freitas Trio

Author Recent Posts Claudio CastelloJournalist i Utrop Latest posts by Claudio Castello (see all) Norsk-sudaneser skaper ny bunadsstil - 17.05.2024 – Norge har råd til å hjelpe flyktninger og styrke menneskerettigheter - 17.05.2024 Ser på klassisk kunst som er berikelse - 15.05.2024 Fra å ha begynt som pianist i kirken som 12-åring i Recife nordøst […]
Fra å ha begynt som pianist i kirken som 12-åring i Recife nordøst i Brasil til å bli en av de ledende unge jazzpianistene i dag, har Amaro Freitas sterke kjærlighet for både afro-brasilianske rytmer og Coltrane, Parker og Monk tatt han dit han er i dag.
«Man kan lett glemme at piano er et rytmisk instrument, men når man hører Amaro Freitas spille så blir dette faktum svært, svært klart» – BBC RADIO 6
Freitas nyeste album Sankofa er en spirituell søken etter forglemte historier, eldgammel filosofi og forbilder i den afrikanske befolkningen i Brasil.
«En smeltedigel som bare fortsetter å gi» – BBC MUSIC MAGAZINE
Som 15-åring snublet Freitas over en DVD med en konsert av Chick Corea. Han begikk seg ut på å studere dag og natt og øvde på imaginære tangenter på soverommet sitt, fordi han ikke hadde tilgang på et piano. Som 22-åring var han en av de mest ettertraktede musikerne i Recife og fast pianist på jazzklubben Mingus. Nå er han en stigende stjerne på den brasilianske musikkscenen.
«Blandingen av integritet, lidenskap og teknisk mestring på Sankofa er stadig mer forførende» – LONDON JAZZ NEWS
Line-up:
Amaro Freitas – piano
Aniel Someillan – kontrabass
François Morin – tromme
Tid: 12.10, kl. 19.00.
Sted: Cosmopolite Scene, Vogts gate 64.