KulTur på Tøyen: Femårsjubileum

«KulTur på Tøyen» er blitt fem år! Vi gleder oss til å feire jubileum sammen med våre gamle og nye KulTur-frivillige og deltagere, men også med deg som ikke kjenner KulTur fra før!

KulTur er en turgruppe og språkkafé for innvandrere som startet i juni 2018, etter en ide av Tøyens daværende frivillige med støtte fra Deichman Tøyen og Tøyen frivilligsentral. I 5 år nå har gruppa besøkt over 100 ulike kulturtilbud i Oslo, for å bli kjent med byen vår, med hverandre, og for å trene på norsk i samme slengen. Vi har alternert mellom å dra på tur og å ha språkkafé på Tøyen med gjester og frivillige som har kompetanse og interesse innenfor kunst og kultur.
Over 60 frivillige har vært engasjert med gruppa gjennom årene og deltagernettverket har vokst til over 1000 mennesker fra hele verden! Vi har besøkt store og små museer i Oslo, vært med på teater- og danseforestillinger rundt i byen, på åpninger av festivaler og omvisninger i gallerier, kirker, barnehager og mange andre steder der man kan lære om kultur og språket. Det har også vært mange turer langs Oslos elver og gjennom flere parker, der vi har prøvd oss på alt fra blåbærplukking og ville vekster til å tegne egne mapper over Enerhaugen og Tøyen. Noen ganger har vi selv blitt til kunstnere: vi har gjort mange lydopptak i bydelen vår for et lydkunst- prosjekt, vi har laget egne pinhole-kameraer, men også tegnet i vannet med en ebru kunstner.
Takket våre gjestefrivillige har vi lært så mye om norsk kultur, men også om mye mer, som for eksempel indonesisk dans, kunstterapi, samisk mat og botanisk illustrasjon. Vi har fått sjanse til å diskutere kunst og kultur med både komponister, forfattere, studenter, prester, koreografer, journalister og mange andre.
Tid: 09.11, kl. 18.00-19.30.
Sted: Gamle Munch, Tøyengata 53.