Seminar: Mangfold i styre og sekretariat

Author Recent Posts Redaksjonen Latest posts by Redaksjonen (see all) Utrops utgave 17 – 2024 er ute nå! - 02.05.2024 Forside av utgave 17-2024 - 02.05.2024 Utrops utgave 16 – 2024 er ute nå! - 25.04.2024 Vil du vite mer om hvordan du kan øke mangfoldet på toppen i din organisasjoner, i styret, valgkomiteen og […]
Vil du vite mer om hvordan du kan øke mangfoldet på toppen i din organisasjoner, i styret, valgkomiteen og blant ansatte?
Frivillighet Norge jobber med å øke det etniske mangfoldet i ledelsen og blant ansatte og tillitsvalgte i frivillige organisasjoner. Gjennom tiltaket Inkludering på topp utforsker vi hva som er utfordrende og hvilke muligheter og løsninger vi kan ta i bruk.
– Sitter du i styret eller i valgkomiteen i en frivillig organisasjon?
– Jobber du med ledelse, rekruttering, utvikling, opplæring, kommunikasjon og bærekraft i din organisasjon?
– Hvordan preger mangfoldet i samfunnet dine oppgaver?
Vi inviterer til et halvdagsseminar med inspirasjon og kunnskap om arbeid med mangfold. Frivillig sektor er en av de viktigste sektorene i arbeids- og samfunnslivet. Kartlegginger Frivillighet Norge har gjort viser at det er langt til målstreken før ansatte og tillitsvalgte i frivillige organisasjoner kan sies å representere befolkningen. På samlingen ser vi på hvordan organisasjoner kan jobbe for å øke mangfoldet i styre og sekretariat. Hva er styrets ansvar og hva kan valgkomiteen gjøre?
Program
Åpningshilsen fra Kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery
Om Inkludering på topp og arbeidsverktøy for mangfold
Ved Ida Marie HolminIda er assisterende generalsekretær i Frivillighet Norge og leder for Frivillighet Norge prosjekt inkludering i frivillig sektor. Inkludering på topp er et av tiltakene i prosjektet Ida ha ansvar for.

Valgkomiteens arbeid og rolle for økt mangfold i styret
Ved Daniel HatlandDaniel er Mangfoldsrådgiver i Norges Idrettsforbunds prosjekt Krafttak for mangfold og inkludering. Gjennom prosjektet får særforbundenes hjelp til sitt i arbeid med mangfold og inkludering. Valgkomiteen spiller en viktig rolle i å øke mangfoldet i troppen av organisasjoner.

Mangfold i styrer, hva gir det og hvorfor er det viktig?
Ved Sarifa Moola-NernæsSarifa er nestleder i den frivillige organisasjonen Vestland krysskulturelle brobyggertjeneste. Krysskulturelle brobyggere støtter, veileder og bygger broer mellom enkeltpersoner, familier og ulike tjenester. Sarifa deler erfaringer fra en organisasjon med et mangfoldig styre.

Hvorfor rekrutterer ikke frivilligheten flere ledere med innvandrerbakgrunn?
Ved Marit AureMarit er instituttleder og professor i sosiologi og kjønnstudier ISV ved Universitetet i Tromsø. Hun er prosjektleder for ’Sustainable Diverse Cities: Innovation in Integration’ 2017-2022 (Cit-egration). Hun forsker blant annet på migrasjon, integrasjon, flerkulturelle møteplasser, kultur og medvirkning, rekruttering av arbeidskraft og stedsutvikling.

Hvordan kan vi implementere planer for mangfold?
Vincent Mrimba.
Mangfold er viktig for å utvikle organisasjonen, og holde den relevant
Ved Francine Mbanza JensenFrancine Mbanza Jensen er leder for EMPO Flerkulturelt Ressurssenter i Kirkens Bymisjon i Bergen. Empo flerkulturelt ressurssenter jobber aktivt med å hjelpe flere innvandrere inn i arbeidsliv og studier. Francine har og startet bedriften Unity Spark. Hun mener mange bedrifter snakker om mangfold, uten at de følger opp med handling. Hun forteller om hvordan mangfold er viktig for å utvikle organisasjonen og holde den relevant.

Samtale
Samtale med innlederne om hva må vi snakke mer om og gjøre mer av for å komme videre
Speed-date og gruppearbeid
Deltakerne vil også få god tid til å dele egne erfaringer og knytte kontakter.
Musikkinnslag v/ Ann Shanthya ThevanathanVi får vakker sang av Shanthya, som skal synge «Tir na noir» av Vamp og «Gje meg handa di ven» av Sondre Bratland. Tidligere har Shanthya vært med i Fargespill og sunget på andre arenaer, blant annet i sangkonkurranse i India. Shanthya er utdannet sosionom. Hun er født og oppvokst i Norge og har foreldre fra Sri Lanka.

Tid: 27.11, kl. 13-16.00.
Sted: Bergen Børs Hotel, Vågsallmenningen 1, Bergen.