Vannlilje på havet

Mange barn flykter alene fra krig og konflikter. Hvordan kan vi snakke med barn om krig? Hvordan håndterer vi vanskelige, men uungåelige temaer?

Om boken

En jente lever et lykkelig og fredelig liv, men blir tvunget til å flykte da det bryter ut krig. Navnes hennes er Vannlilje. Akkurat som blomsten har hun dype røtter sammen med familie og venner på hjemstedet. Men plutselig befinner hun seg på havet, i en åpen båt med fremmede, på en farlig reise til et ukjent land.

Halvparten av alle mennesker som flykter fra krig og konflikt i verden i dag er barn. De kan ha mange ulike grunner til å flykte. Det kan være en politisk utrygg situasjon, krig, naturkatastrofer, hungersnød eller religiøs og kulturell bakgrunn.

Boklansering og seminar på OsloMet, Holmlia 13. juni.

Hvilke psykososiale utfordringer kan oppstå i ulike faser av migrasjonsprosessen? Hvordan kan vi gi støtte til barn, unge og deres familier i prosessen med å skape et nytt liv i Norge? OsloMet og Norsk barnebokinstitutt inviterer til seminar 13. juni. Det blir boklansering, høytlesing med musikk, faglig innlegg og samtale.

Veronica Salinas
Veronica Salinas er forfatter, skuespiller, litteraturformidler og høyskolelektor i barne- og ungdomslitteratur. I 2012 ga hun ut sin første bok Reisen, som så ble
etterfulgt av Sulten, Skyggen, og Slem, alle illustrert av Camilla Engman og utgitt av Magikon. Salinas har også utgitt romanen OG, diktsamlingen Kyss fra årstidene, ogfagbøkene Å lese for andre og Å møtes gjennom litteraturen på andre forlag.

Narges Mohammadi
Narges Mohammadi er en iransk illustratør bosatt i Teheran. Mohammadi har
illustrert en rekke bildebøker for nasjonale og utenlandske forlag, og har hatt utstillinger i mange land og mottatt prestisjefylte priser for sitt arbeid.