Etniske organisasjoner i innsamlingsaksjon

Vi er på kontoret til Rehma Islamic Relief Fund, hvor folk med forskjellig bakgrunn står sammen og hjelper til. Det er hektisk her. Kvinner, menn, unge, gamle, alle vil hjelpe til.

Det er tydelig at alle er preget av hendelsen. Folk kommer for å bære bøsser, pakke klær og hjelper til. De fleste som er fra Pakistan opplever katastrofen på kroppen. Det er deres landsmenn som lider denne gangen.
Flere etniske organisasjoner blant annet Pakistansk student samfunn (PSS), DIYA, Muslimsk student samfunn (MSS) og moskesamfunn står sammen. Muslimsk studenter samfunn har engasjert alle sine medlemmer i full krisebredskap. På RIRF-kontoret på Grønland er det full storm, og folk jobber dag og natt for at hjelpen skal frem.
Rehma Islamic Relief Fund (RIRF) er en muslimsk hjelpeorganisasjon som kan det å hjelpe i kriseområder og som har lokalkunnskap om området. De som stiller opp er frivillige, mest unge. Det forunderlige er at til tross for fastemåneden ramadan stiller folk opp. De jobber uten å ha spist fra soloppgang til solnedgang, fasten åpner de på Rehma kontoret, hvor frivillige har sendt over mat.
– Jeg har ikke vilje til å skru på tv-en engang, for jeg vet at det kommer til å prege meg veldig. Situasjonen går svært inn på meg. Jeg vil heller handle i stedet for for å bli lammet eller flykte fra virkeligheten. Derfor er jeg faktisk ganske mye her om dagen, og hjelper til der det trengs. Jeg har jo pakistanere i familien, og ser hvordan det preger dem, sier Rukkaya Kalayci fra Tyrkia som er ganske aktiv i Rehma.
– Det er en berikelse å hjelpe andre, og folk har vært veldig flinke. Klærne vi får inn er vasket, brettet, og det er også en del nesten nytt tøy. De fleste unge her løper rundt med bøssene, og de er spredt utover hele byen og givergleden er imponerende, forteller hun.
Rukkaya har hengt opp avisoppslag av de jordskjelvrammede på kontoret. Selv om avisoppslagene forteller en annen virkelighet om hvor vanskelig det er å få fram nødhjelpen til jordskjelvområdene, tviler ikke Rehma på om hjelpen kommer frem.
Muslimsk student samfunn på Fredrikkeplassen samarbeider blant annet med Rehma. Vi møter unge studenter som står ute i kulda og byr på kaffe og te, til tross for at de selv faster.
– Min egen onkel mistet huset sitt i Muzafrabad, og fordi telefonlinjene er brutt er det stor bekymring hjemme hos oss. Heldigvis ble ikke noen alvorlig skadet og klarte å flykte fra stedet. Men min tante er ille berørt av det som har skjedd. Det er nok tusen ganger verre å oppleve noe slikt på så nært hold enn å se det på nyheter slik vi gjør, sier sosiologistudenten Farida Khan.

MSS samarbeider med PSS og DIYA
– Straks vi så at det var mange som hadde mistet huset og alle eiendelene sine, og de ikke har råd til å kjøpe medisiner og slikt i den tilstand de er i nå, tenkte vi å samarbeide med andre organisasjoner og foreta innsamling. Jeg har fått mange henvendelser fra folk som gledelig vil hjelpe til med å samle inn penger. Vi har også hørt fra nordmenn som viser sin medfølelse. Sånt setter jeg pris på! MSS, PSS og DIYA har nå i felleskap startet en innsamlingsaksjon som de har valgt å kalle studenthjelp til jordskjelvofrene, der flest mulig folk skal mobiliseres av disse foreningene, slik at de kan samle inn penger og hjelpe ofrene raskest mulig.

FAKTA
Du kan også hjelpe:
For å melde deg som bøssebærer hos RIRF kan du ringe Munir
Malik på 92 28 52 43 eller besøke kontoret på Olafiagangen 1-5,
2 etg. (ved postkontoret på Grønland) For å donere penger kan
du benytte kontonummer: 6060.05.24383, merk betalingen
“jordskjelv”.
Islamic Cultural Centre har startet innsamling til ofrene for
jordskjelvet i Pakistan. Du kan enten ta kontakt direkte med ICC
eller betale via banken, kontonummer: 6011.05.91759.
Ambassadøren av Pakistan i Norge oppfordrer herved alle
pakistanere og nordmenn av pakistansk opprinnelse som lever
i Norge om å generøst bidra til den pakistanske presidentens
støttefond i forbindelse med jordskjelvet. Alle donasjoner
kan gjøres til denne kontoen, på følgende kontonummer:
5005.42.25099 .
Også Pakistansk Studentsamfunn, åpnet en nødskonto der vi
ber alle innstendig om å donere en sum penger. Kontoen
heter “Studenthjelp til jordskjelvofrene” og kontonummeret er:
6094.05.66730
MiRA-Senteret har nå startet en innsamlingsaksjon “Fra kvinner
til kvinner” for kvinner og barn som er rammet av jordskjelvet i
Pakistan. Pengene vil gå til den pakistanske kvinneorganisasjonen
SACH – Struggle for change (Islamabad) som er i gang med å
hjelpe de jordskjelvrammede. Beløp kan settes inn på “Fra kvinner til kvinner” sin konto. Kontonummer: 1645.15.18996.