Øvelseskjøring koster dyrt

Author Recent Posts Nytt & nyttig Latest posts by Nytt & nyttig (see all) Øvelseskjøring koster dyrt - 15.04.2006 Har du ikke fått førerkortet, og skal øvelseskjøre? Det holder ikke lengre å klistre en rød L på bilen før du skal øvelseskjøre. Nå må du også ha trafikalt grunnkurs, et eget kurs. Håpet er at […]
Nytt & nyttig
Latest posts by Nytt & nyttig (see all)

Har du ikke fått førerkortet, og skal øvelseskjøre? Det holder ikke lengre å klistre en rød L på bilen før du skal øvelseskjøre. Nå må du også ha trafikalt grunnkurs, et eget kurs. Håpet er at elevene skal få mer ut av øvelseskjøringen, skriver Forbruker.no.
Trafikalt grunnkurs (TGK) består av 17 timer. Av disse er det tre timer med mørkekjøring. Førstehjelpsundervisning, hvor man blant annet fokuserer på hva man gjør på et ulykkessted får man også med. Kurset kan taes på trafikkskolen, men billig er det ikke. En liten ringerunde som Forbruker.no har gjort blant trafikkskoler i Oslo ga priser på trafikalt grunnkurs fra 2.500 til 2.900 kroner. Og det er penger som kommer i tillegg til et allerede ganske dyrt førerkort.
TGK ble innført ved årsskiftet, og i tillegg til å ha en L på bilen og et ekstra sladrespeil må du altså nå også ha med kursbeviset for at du har deltatt på trafikalt grunnkurs. Som før skal den eleven øvelseskjører med være fylt 25 år og ha hatt førerkort sammenhengende i minst fem år.