Nye stjerner på Bollywoods himmel

Author Recent Posts Bollywood Masala Latest posts by Bollywood Masala (see all) Kunsten å skrive Bollywood manuskript - 16.04.2006 Nye stjerner på Bollywoods himmel - 16.04.2006 Trening i reneste Bambaiya ishtyle - 15.04.2006 Kommer Abhishek Bachchan og John Abraham til å dominere alle filmer fra Bombay i år? Kan “Parineetas” Vidya Balan stille på samme […]

Kommer Abhishek Bachchan og John Abraham til å dominere alle filmer fra Bombay i år? Kan “Parineetas” Vidya Balan stille på samme nivå som Rani, Aish, Bipasha og Kareena? Kommer Emraan Hashmi til å kysse seg til lykken i det nye året? Hva har Bollywood å by på av filmer i 2006?

Nye skuespillere strømmet til Bombay i fjor. Enkelte laget sin første film, andre artister fikk være med på sin andre eller tredje film. I en industri som baserer seg på de veletablerte skuespillere, fikk vi se mange nye med futt i. Jeg begynner å bli litt lei av
collegestudenter i begynnelsen av 20 årene spilt av førtiåringer. Som Aamir i “Rang De Basanti” som har premiere snart. Shahrukh Khan og Saif Ali Khan har også spilt litt usannsynlige collegestudenter. Det er en glede å merke seg at det kommer nye yngre krefter som kan spille sin egen alder.

John Abraham har vært en av de mest populære nye skuespillere Bombay har sett de siste årene. Alle er betatt av ham, gamle og unge, kvinner og menn. Men i år får vi se om han overtar tronen. Abhishek gjorde det så bra i fjor at det bare er en skuespiller som kan utfordre ham, det er John Abraham. I år er det filmer som “Kabul Express”, “Salaam-e-ishq”, “Babul”, “Is Pyaar Ko Kyaa Naam Dun” og den nye versjonen av “Sahib Bibi aur Ghulam” som kan hjelpe John å nå toppen.

Emraan Haashmi ser vi i “Good Boy Bad Boy” og Anant Mahadevans “Aksar”. Zayed Khan gjorde det bra i “Dus”. Nå, når han spiller sammen med mange store stjerner i “Fight Club”, må han jobbe hardt for å vise hva han er i stand til. Shahid Kapoor har fått gode roller i “Milenge Milenge”, “China Town” og “Vivah”.

Vidya Balan klarte å etablere seg med sin fantastiske prestasjon i “Parineeta”. I år er hun med i tre av Vidhu Vinod Chopras filmer. “Eklavya”, “Munnabhai Meets Mahatma” og en film til som ikke har tittel ennå, og hun kommer til å spille inn “Sahib Bibi aur Ghulam” og “Salaam-e-ishq” også. 2006 blir et viktig år for Vidya Rao også. Hun har store forventninger til sin rolle i “Vivah”.

“Sahib Bibi aur Ghulam” lages om igjen, “Sholay”, “Don” og “Umrao Jan” også. Selv om ikke alle liker nyinnspillinger, er det mange som gleder seg til Farhan Akhtars versjon av filmen “Don”. Ram Gopal Varma lager “Sholay”, og JP Dutta forsøker seg på å filmatisere livet til kurtisanen og dikteren fra Lucknow i “Umrao Jaan”.

Det blir mange fortsettelser også. “Munna Bhai part II”, “Dhoom 2” og “Koi … Mil Gaya” del 2 kommer snart. “Munna Bhai” del 2 har foreløpig fått tittel “Munna Meets Mahatma” og lover å ha med noen nye ansikter. “Dhoom 2” har Hrithik Roshan og Aishwarya Rai i biroller og Abhishek Bachchan og Priyanka Chopra har fått hovedrollene i filmen. Den nye “Don” er Shah Rukh Khan som spiller Amitabhs rolle mens Priyanka Chopra er den nye Zeenat Aman.

Kajol får vi se i hindi filmer etter en lang pause i “Fanaah”, der hun spiller sammen med Aamir Khan. Filmen kommer ut i mai eller juni. Etter tre år er Suraj Barjatya tilbake med “Vivah”. Og du som venter på en ny “Baghban” kan glede deg til Ravi Chopras “Babul” med Amitabh og Hema Malini.