Trening i reneste Bambaiya ishtyle

Author Recent Posts Bollywood Masala Latest posts by Bollywood Masala (see all) Kunsten å skrive Bollywood manuskript - 16.04.2006 Nye stjerner på Bollywoods himmel - 16.04.2006 Trening i reneste Bambaiya ishtyle - 15.04.2006 Har du vært på for mange julebord og spist litt for mye i desember? Har du lovet deg selv at du skal […]

Har du vært på for mange julebord og spist litt for mye i desember? Har du lovet deg selv at du skal ta deg sammen og bli flinkere til å trene i 2006? Januar er måneden de fleste treningsstudioer får nye medlemmer. Alle som har lyst til å begynne året med en sunn livsstil og skal trene seg til en slankere kropp.

Er du glad i indiske filmer og har lyst til å starte det nye året med en ny form for trening, finnes det to treningsvideoer på markedet. Begge bruker Bollywood som lokkemat for å tiltrekke oss overvektige mennesker til å begynne et nytt og sunnere liv.

Den ene er helt ny og er et fitness program med Mark Anthony som trener filmstjernene John Abraham og Bipasha Basu som heter “Bollywood Bodies” og er gitt ut av Eros. DVDen er tatt opp i England og Marbella i Spania. Den var lett å få tak i, jeg fant den i Osterhausgata i Oslo hos Bollywood.no. Både John Abraham og Bipasha trener til vanlig og har kropper vi andre som ikke er filmstjerner i Bombay bare kan drømme om. Det å trene med vekter er heller ikke noe nytt for dem. Men skaffer man seg vekter, matte og treningsball er dette et interessant opplegg.

Mark Anthony gjennomgår øvelser for kvinner med Bipasha og for menn med John Abraham. Videoen er tatt opp i et vakkert landskap med palmetrær og fjell. Både John Abraham og Bipasha jogger på fjellveier og svømmer i et basseng for å vise oss at det ikke bare er vekttrening vi må gjøre for å komme i form. Anthony, som opprinnelig er fra India, driver Fitness-studio i Storbritannia. En ekspert forteller oss først at dette tolvukers programmet må man bare følge en gang i uka. Vi kommer til å overanstrenge oss hvis vi prøver å gjøre det for ofte.

Vi får også se intervjuer med folk som er fornøyd med hans treningsprogram i England, en sekvens som er alt for lang etter min mening.

Honey Kalarias video “Bollywood Workout (Bhangracise your way to a better body)” bestilte vi fra Amazon i England. Honey er danser og koreograf, også bosatt i England, og hun har danset sammen med Govinda, Amitabh Bachchan, Shah Rukh Khan og Juhi Chawla på de store showene de har hatt i England.

Hun kombinerer aerobics, bhangra og klassisk indisk dans i sitt opplegg. Og har du lært bharatnatyam eller kathak som barn, vil du kanskje reagere på hennes navn for de tradisjonelle stillinger i dansen. Man begynner med å innta den tradisjonelle grunnposisjonen med hendene under brystet, albuer i rette vinkler, pekefingeren og lillefingeren peker opp mens de to andre fingrene og tommelen er sammen. Dette kaller Kalaria ”woof woof” posisjonen, og ber oss for all del ikke henge albuene ned, for da blir det ”sjiraff” i stedet for ”woof woof.” Morsom den første gangen kanskje, men hvis du skal bruke DVDen flere ganger er det ikke så morsomt å høre dette bli repetert hver gang.

Men skal du trene og liker bhangra og Bollywood-danser, er dette en grei måte å lære noen nye trinn på. Effektiv er den også, man blir ganske svett etter hvert. Musikken er kjedelig, men når vi hadde lært trinnene, skrudde vi av lyden og spilte vår egen bhangra musikk for å danse med Honey Kalaria og hennes gjeng.