”Demokratiske” Russland?

Author Recent Posts Alfredo Biamont Latest posts by Alfredo Biamont (see all) Etterlyser fokus på andre faktorer enn kultur og religion som årsaker til høy smitte - 22.04.2021 Sanitære kontrollregler styrkes i Oslo byggeplasser - 02.03.2021 Årets ERAS festival finner sted 24. og 25. august - 03.08.2019 Russland har i ekspressfart vedtatt en lov som […]

Russland har i ekspressfart vedtatt en lov som gir myndighetene større kontroll over frivillige organisasjoner. Dette er et skritt i feil retning.

Den nye loven ble signert av president Putin 10. januar, men det ble ikke offentliggjort før 17. januar. Det hevdes at offentliggjøringen ble utsatt grunnet Tysklands statsminister Angela Merkels besøk i Russland. Merkel har uttrykt bekymring for den nye loven. Jeg stiller meg i rekken av de som er kritiske til den nye organisasjonsloven i Russland.

For meg virker ikke dette særlig demokratisk. Å vedta en lov som gir staten større kontroll over hva frivillige organisasjoner jobber med, og i tillegg mulighet til å legge ned organisasjoner uten å gå gjennom rettsapparatet. Det skurrer. Det skurrer veldig.

Nå er ikke Russland kjent for å være blant de beste i klassen når det kommer til demokrati, men det er ingen unnskyldning for oss å la dem slippe unna med dette. Jeg forventer at den norske regjeringen tar affære og sier fra til President Putin at dette er ikke akseptabelt. Vi må kanskje til og med vurdere boikott om det er det som må til. Russland boikotter norsk laks allerede, men hvis de ombestemmer seg og vil kjøpe laksen vår allikevel, så bør vi stå på vårt og si: Nei! Vi handler ikke med slike udemokratiske regimer!

Det er kanskje ikke den politisk korrekte måten å gå frem på, men noen ganger må drastiske tiltak til. Kanskje Jonas Gahr Støre kan få med seg Condi, hun og USA er jo tross alt demokratiets store voktere. Og siden Russland nå har gitt demokratiet et slag midt i trynet så det må jo utløse noen reaksjoner. Hvis ikke så blir jeg skuffet. Det er bare å sette i gang Jonas, jeg har ikke all verdens tid.