Her er den beste Mp3-spilleren

Author Recent Posts Alfredo Biamont Latest posts by Alfredo Biamont (see all) Etterlyser fokus på andre faktorer enn kultur og religion som årsaker til høy smitte - 22.04.2021 Sanitære kontrollregler styrkes i Oslo byggeplasser - 02.03.2021 Årets ERAS festival finner sted 24. og 25. august - 03.08.2019 Forbrukerrådet har foretatt svært grundige tester av 37 […]

Forbrukerrådet har foretatt svært grundige tester av 37 MP3-spillere. I hovedtrekk ble lyden, brukervennlighet, batterilevetid, den medfølgende programvaren, og hvor lett spilleren er å ta med seg og bruke når du er i bevegelse testet ut.
Alle spillerne viste seg å ha langt bedre lyd enn det man først skulle tro. Hemmeligheten ligger i å bytte ut de medfølgende hodetelefonene med noen av bedre kvalitet. Med de medfølgende hodetelefonene var lyden på de fleste spillerne grei, og på noen også direkte dårlig, mens de aller fleste fikk god og også veldig god lyd med andre hodetelefoner.
Forbrukerrådet testet også lyden på opptak gjort via spillerens radio og diktafon. Jevnt over ble lyden på disse opptakene ganske dårlige på grunn av bakgrunnsstøy fra spillerens innebygde harddisk, lyssettingen av displayet eller rett og slett lydene som kommer av at man er nødt til å trykke på noen knapper underveis.
Det var store forskjeller på hvor lang tid det tok å laste over musikk eller data til de ulike spillerne. Mens den raskeste spilleren i testen brukte 8 sekunder, trengte den tregeste 164 sekunder på å laste over 22 MP3-sanger.
Gruppen av tester som vi i mangel av noe bedre har valgt å kalle «å ta med seg» inkluderer blant annet hvor stor og tung spilleren er, om det med følger bæreveske eller bånd til å feste spilleren til armen, hvor behagelige de medfølgende hodetelefonene er i bruk og generelt hvor enkel spilleren er å bruke når du er i bevegelse.
Her er de fem beste mp3 spillere i følge testen:
iAudio 5, 1600 kr
iRiver T10 1GB, 1900 kr
Thomson PDP2762X, 1700 kr
Archos XS18D (Gmini XS 202), 2500 kr
Creative DAP-HD0018 (Zen Sleek), 2300 kr