Amir Mirmotahari

Author Recent Posts Ansikt i fokus Latest posts by Ansikt i fokus (see all) Sharam Alghasi - 19.10.2006 Marco Mota Da Veiga - 06.09.2006 Olta William Anoumou - 25.08.2006 Iranske Amir Mirmotahari, 28, er advokatfullmektig i sitt eget advokatfirma Hjort DA og medeier i Eiendomseksperten AS. Dere har startet deres eget meglerfirma. Hvordan startet dere, […]
Ansikt i fokus
Latest posts by Ansikt i fokus (see all)

Iranske Amir Mirmotahari, 28, er advokatfullmektig i sitt eget advokatfirma Hjort DA og medeier i Eiendomseksperten AS.

Dere har startet deres eget meglerfirma. Hvordan startet dere, og hvordan har
utviklingen vært?
Vi er to iranske kompiser som i mange år har hatt stor interesse for eiendomsmarkedet. Vi har tidligere drevet med ulike eiendomsinvesteringer samt rådgivning til kjøpere og selgere. I 2005 bestemte vi oss for å starte et meglerfirma hvor vi sluttet oss til Ring Eiendomsmegling. Vi fikk tak i fine lokaler på gateplan på Grünerløkka og åpnet opp kontoret i desember 2005. Da hadde vi brukt 5 måneder til planlegging, oppussing av lokaler og knytte oss til dyktige medarbeidere. Etter 3 måneder i drift har vi vokst til 8 ansatte, hvor av den ene er boligstyler. Vi er derfor veldig stolte over å ha klart å lykkes og satt sammen et team hvor halvparten er norske, halvparten utenlandske.

Hva er hemmeligheten bak suksess?
Det er flere faktorer som er nødvendige for å lykkes; å ha en gjennomtenkt strategi, kjenne markedet, finne sin nisje, knytte til seg dyktige medarbeidere, skape et godt arbeidsmiljø, ha et bra belønning/ lønnssystem, være tålmodig, ha fokus, vilje og stor arbeidskapasitet.

Hvilke bok leser du for tiden, og hva er din favorittforfatter?
Jeg leser egentlig flere bøker samtidig. Veksler litt etter humøret. De to bøkene som jeg leser nå om dagen er Bill Clintons bok “My life” og Roy Mottahedes bok “The Mantle of the Prophet”, som handler om religion og politikk i Iran.
Har ingen spesiell favorittforfatter. Det er så mye som er bra og jeg oppdager stadig nye dyktige forfattere. Jeg har kanskje lest mest av John Grisham og Paulo Coelho.

Hva var eller er dine rollemodeller?
Det er ingen spesiell person som jeg prøver å ta etter. Hele livet er jo en sosialiseringsprosess hvor man utvikler seg som person. Det gjelder derfor å hele tiden være bevisst på denne utviklingen og ta til seg det beste fra alt og alle. På sett og vis er alle mennesker mine rollemodeller ved at jeg kan lære både fra deres feil og svakheter, samt gode egenskaper og suksesshistorier.

Hva er du mest stolt av i ditt liv?
Jeg er stolt over hva jeg har klart å få til så langt i livet. At jeg hele tiden har klart å oppnå de mål som jeg har satt meg. At jeg har hatt gode oppvekstvilkår, fått meg god utdannelse og drømmejobb.
Er det noen hendelser i ditt liv som har gjort mest inntrykk på deg?
Det er mange av dem. Spesielt fra min barndom i Iran. At vi sov med radioen på hele natta for å løpe ned til kjelleren når bomberegnet startet over Tehran, hjernevaskingen på skolen, reisen ut av Iran osv.

Hva er dine framtidsplaner?
Alt for mye. Mer enn det jeg kan klare. Hvert år lager jeg 1 års, 3 års og 5 års mål. Listene fyller seg opp alt for fort. Men skal man lykkes må man som det heter “Aim for the Stars”.