Lavleen Kaur

Author Recent Posts Ansikt i fokus Latest posts by Ansikt i fokus (see all) Sharam Alghasi - 19.10.2006 Marco Mota Da Veiga - 06.09.2006 Olta William Anoumou - 25.08.2006 Lavleen Kaur er aktuell som skuespiller i ”Fruen fra det indiske hav”, og tolker tre av Ibsens fremste kvinneskikkelser i løpet av Ibsenåret 2006. 2006 må […]
Ansikt i fokus
Latest posts by Ansikt i fokus (see all)

Lavleen Kaur er aktuell som skuespiller i ”Fruen fra det indiske hav”, og tolker tre av Ibsens fremste kvinneskikkelser i løpet av Ibsenåret 2006.

2006 må være et hektisk år for deg. Hvordan er du fornøyd med innsatsen foreløpig?
Jeg er kjempefornøyd med innsatsen! Jeg har jobbet ”around the clock” og mener selv jeg har levert gode resultater, noe anmeldelsene jeg har fått også viser. Dertil er jeg veldig fornøyd med å ha opptrådt med Nora på selveste åpningen av Ibsenåret som fant sted på rådhuset 14. januar. Det ble direktesendt her i Norge og også i flere land rundt omkring i verden. Sånt blir jo en hyggelig ”brakstart” for året 2006.

Har det blitt som du forventet?
Enda bedre! Jeg skumper stadig borti nye utfordringer, og sånt elsker jeg. Å få bruke sin kunnskap og sitt talent fullt ut i så spennende prosjekter er helt herlig. Det er karrieremessig en drømmesituasjon og jeg nyter hvert sekund av 2006 i fulle drag.

Du spiller Nora, Hedda og Fruen fra havet. Hvem kjenner du deg mest igjen i?
For meg er noe av det mest geniale ved Ibsen nettopp det at det er en universalitet i kvinneskikkelsene og situasjonene han beskriver. Nettopp derfor opplever jeg at alle og enhver av oss kan finne noe av seg selv igjen både hos Hedda, Nora og Fruen fra havet. Jeg kjenner meg derfor igjen hos alle tre.

Hvordan har hverdagen 2006 vært annerledes enn 2005?
Det har nok blitt mye mer hektisk og travelt. Jobben har tatt helt overhånd, så det har vært for lite tid til venner og familie. Men til gjengjeld har jeg jo også opplevd utrolig mye spennende og utfordrende. Jeg har blitt kjent med mange nye hyggelige mennesker og hatt anledning til å være med på begivenheter helt utenom det vanlige.

Tror du ibsen-året bidrar til å åpne flere dører for flerkulturelle skuespillere?
Ja, det tror jeg. I løpet av Ibsen- året har det blitt satt opp flerkulturelle prosjekter som har vist seg å være en kassasuksess. Prosjektene har dertil turt å bruke flerkulturelle skuespillere i ensemblet, som har hatt høy kvalitet. Dette har også åpnet opp for en helt ny gruppe publikum. Til sammen utgjør disse faktorene en viktig døråpner for fremtidige prosjekter hvor flerkulturelle aktører i større grad vil være ønsket og ettertraktet.

Har du selv møtt motgang som skuespiller pga din bakgrunn?
Nei, egentlig ikke. Men det er nok litt fordi jeg aldri gikk ut og søkte aktivt etter roller. De prosjektene jeg har jobbet på har jeg enten selv bidratt til å utarbeide, eller jeg har personlig blitt ringt opp og fått beskjed om at jeg er ønsket. Jeg gikk lenge rundt og bare regnet med at min bakgrunn og hudfarge ville være et problem. Det var det jeg hørte av venner og kollegaer som lenge hadde slitt, og derfor har jeg vært veldig tilbakeholden. Satset f. eks. på en akademisk utdannelse som kriminolog. Det andre fikk heller være en lidenskap jeg pleiet når et prosjekt måtte komme min vei. Jeg hadde aldri trodd at jeg i Norge kunne livnære meg som skuespiller på heltid, men det har altså skjedd. Mitt råd til andre skuespillere med tilsvarende bakgrunn må derfor være å stole på seg selv og tørre å satse.