Hellig stund

Author Recent Posts Alfredo Biamont Latest posts by Alfredo Biamont (see all) Etterlyser fokus på andre faktorer enn kultur og religion som årsaker til høy smitte - 22.04.2021 Sanitære kontrollregler styrkes i Oslo byggeplasser - 02.03.2021 Årets ERAS festival finner sted 24. og 25. august - 03.08.2019 En moské fungerer som en møteplass mellom Gud […]

En moské fungerer som en møteplass mellom Gud og menneskene. Moskeen er også et sted for mange andre typer aktiviteter, som alle har det mål for øye å feire Gud og å tilbe Ham.

Det er Central Jamaat-E Ahl-E Sunnat-menigheten som har bygget den nye moskeen i Urtegata på Grønland. Med sine 6 000 kvadratmeter over tre etasjer, og med plass til 2 500 personer, er den Skandinavias største moské. Hele moskeen til 60 millioner kroner er selvfinansiert.

I første etasje ligger et muslimsk kultursenter som rommer forskjellige muslimske butikker og et bibliotek, i tillegg til et vaskerom for menn og en hverdagsmoské. I andre etasje ligger en større moské på over 1 000 kvadratmeter, sammen med kontorer og en leilighet for imamen. I tredje etasje er kvinnenes vaskerom, galleriet over moskeen og en leilighet for besøkende.

Menigheten har samarbeidet med arkitektkontoret Pride Architects om tegningene av moskeen, som har forsøkt å få den nye moskeen i Motzfeldts gate til å se ut som en vanlig bygård.

Flere generasjoner sitter samlet i salen. Skoene må taes av i før man går inn. I denne salen blir det også arrangert leksehjelp for barn i samarbeid med Røde Kors. Teppene er fra Syriya, mens den store lyskronen er laget i Norge av Hadeland Glassverk.

De aller fleste moskeene i Norge er tilknyttet internasjonale organisasjoner eller har sterke bånd til muslimenes respektive opprinnelige hjemland. De spiller slik også en rolle i muslimenes politiske og ideologiske engasjement.