Dømt for diskriminering

Author Recent Posts Alfredo Biamont Latest posts by Alfredo Biamont (see all) Etterlyser fokus på andre faktorer enn kultur og religion som årsaker til høy smitte - 22.04.2021 Sanitære kontrollregler styrkes i Oslo byggeplasser - 02.03.2021 Årets ERAS festival finner sted 24. og 25. august - 03.08.2019 Utestedet Down Town på Grønland er i Oslo […]

Utestedet Down Town på Grønland er i Oslo Tingrett dømt til å betale 25.000 kroner i bot etter at en av stedets dørvakter nektet en gruppe somaliere servering.
Dørvakten forklarte at de ikke kunne få servering uten medlemskap. Dørvakten, en 36 år gammel mann av iransk opprinnelse, er også idømt en bot på 7500 kroner for brudd på paragrafen om rasisme.
På vei ut ble de fem stanset av en annen gjest på nattklubben som sa han ikke var medlem, men likevel hadde fått servering.
Tingretten kom fram til at utestedet ikke har noen medlemsordning og konkluderte dermed med at det skyldtes rasisme da somalierne ble nektet adgang.
«Utestedsdiskriminering er et alvorlig samfunnsproblem. Slik diskriminering vanskeliggjør arbeidet for integrering av mennesker med fremmedkulturell bakgrunn, og virker ydmykende og fornedrende på dem som blir utsatt for det», skriver Tingretten i sin straffeutmåling.