Author Recent Posts Verden rundt Latest posts by Verden rundt (see all) Verden rundt - 02.11.2006 Verden rundt - 05.10.2006 Permittert på grunn av slør En muslimsk hjelpelærer ved en britisk barneskole er blitt suspendert fordi hun nektet å ta av seg sløret i klasserommet, skriver ei britisk avis. Sløret viste kun øynene, og ifølge […]
Verden rundt
Latest posts by Verden rundt (see all)

Permittert på grunn av slør

En muslimsk hjelpelærer ved en britisk barneskole er blitt suspendert fordi hun nektet å ta av seg sløret i klasserommet, skriver ei britisk avis.

Sløret viste kun øynene, og ifølge Daily Mirror ble Aishah Azmi (24) bedt om å fjerne det fordi elevene strevde med å forstå hva hun sa når de ikke kunne se leppene hennes bevege seg.

Selv sier Azmi til den britiske rikskringkastingen BBC at hun ikke har noe problem med å ta av sløret foran elever og kvinnelige kolleger.

Men hun kunne ikke gå med på å ta av sløret foran mannlige kolleger.

Muslimer tilgir paven

38 muslimske religiøse ledere har skrevet brev der de aksepterer pavens unnskyldning, skriver Dagbladet.

Pave Benedict XVI satte sinnene i kok i store deler av den muslimske verden med talen han holdt på universitetet i Regensburg i Tyskland 12. september.

I talen drøftet paven forskjellene mellom islam og kristendom. I den anledning siterte han islamkritikk fra keiser Manuel II Paleologos på 1300-tallet.

Få dager etter han holdt talen, kom paven med en beklagelse.

Nå har 38 muslimske religiøse lærde fra en rekke land gått sammen om å forfatte et brev til paven, skriver Dagbladet som heviser til Islamica Magazine. Brevet skal sendes til Vatikanet søndag, og det er det første i sitt slag gjennom flere århundrer, skriver bladet.

De muslimske lederne aksepterer pavens beklagelse og hans forsikring om at det kontroversielle sitatet ikke reflekterte hans personlige oppfatning, skriver Islamica Magazine.

Rasismen øker i Russland

Nylig ble en indisk legestudent brutalt drept på gaten, i følge TV2 Nettavisen.

Nå krever indiske studenter i St. Petersburg mer sikkerhet. Rundt 150 studenter stoppet onsdag Indias konsul da hun var på vei til jobben, og eskorterte henne hjem til sovesalen hvor de bor, for å protestere mot den manglende sikkerheten.

Tidligere onsdag samlet studenter seg utenfor universitetet og bar plakater med påskriften «Nei til nazismen» og «Hvorfor er alle stille?».

Russland har opplevd en kraftig økning i voldskriminalitet de siste årene. Høyre-grupper sier det handler om myndighetenes motvilje mot å slå ned på hatkriminalitet og takle den økende nasjonalismen.

Bare i løpet av 2005 var 31 drap og 382 overfall rase-relatert, ifølge menneskerettighetsgruppen Sova.