Ett år…

Author Recent Posts Alfredo Biamont Latest posts by Alfredo Biamont (see all) Etterlyser fokus på andre faktorer enn kultur og religion som årsaker til høy smitte - 22.04.2021 Sanitære kontrollregler styrkes i Oslo byggeplasser - 02.03.2021 Årets ERAS festival finner sted 24. og 25. august - 03.08.2019 Så å si alle medier har oppsummert regjeringens […]

Så å si alle medier har oppsummert regjeringens første år med makta. Da er det bare rett og rimelig at jeg gjør det samme, men med en litt annen vri.

For ett år siden laget jeg en liste med 52 krav som jeg sendte til Statsminister Jens Stoltenberg. Jeg innrømmer gjerne at noen av kravene er en smule urealistiske, men de aller fleste er fullt oppnåelige.

Så her tenker jeg vi punktvis går gjennom noen av de kravene jeg stilte for ett år siden.

Gratis læremidler i videregående skole. Der har det blitt satt av over 300 millioner kroner på statsbudsjettet for 2007, og høsten 2009 skal alle læremidler for alle i videregående skole være gratis. Det har mine kilder i kunnskapsdepartementet bekreftet.

Nei til gasskraftverk. De som har fulgt med i nyhetene de siste ukene vet hvordan det har gått. Jeg vet det er en mulig kraftkrise, men alle snakker om utbygging og ingen snakker om sparing. Vi sløser faktisk bort uhorvelig mye energi!

Ungdomsklubber. Arbeiderpartiet reklamerte for at de skulle åpne opp igjen de nedlagte ungdomsklubbene. Jeg har ikke sett noe til det, og det er egentlig ikke regjeringens ansvar heller. Så Stoltenberg kan love så mye han vil, men det er kommunestyret som bestemmer til slutt. Med mindre regjeringen bevilger mye penger, og særlig hvis de er øremerket, da kan jeg være litt mer optimistisk.

Stemmerett til 16-åringer. SV er helt med. Sp og Ap er ikke med. Da blir det vel som gasskraftsaken, SV blir overkjørt.

Bedre kulturtilbud til unge. Nå har det visstnok kommet en prøveordning med kulturkort til ungdom. Men det er en prøveordning, og den gjelder ikke over hele landet. Ikke godt nok.

Nå har det gått ett år. Jeg er ikke helt fornøyd, men jeg ser at de har påbegynt kursendringen. Jeg er en tålmodig mann, men regjeringen må få opp farten hvis de skal rekke å gjøre alt de har lovet. For det er det som er målet, eller har man gitt litt opp allerede?