Flerkulturelt kontaktforum blir nordisk

Hvordan kan ungdom med minoritetsbakgrunn finne en partner som han/hun velger selv og som foreldre aksepterer?

Utrop.no, som er Norges første flerkulturelle avis lanserer nå kontaktforumtjenesten i Sverige, Danmark og England. Forumer gir mulighet til ungdom for å komme i kontakt med andre ungdom med samme etnisk opprinnelse på tvers av landegrenser. Nå kan ungdom komme i kontakt med, og kanskje finne en ektefelle eller partner, i andre nordiske eller europeiske land.

Ishqnet.no ishqnet.se, ishqnet.dk og ishqnet.com gir brukeren mulighet for å komme i kontakt med andre brukere av tjenesten. Ved å fylle ut registreringsskjemaet lages en anonymisert brukerprofil som gir brukeren mulighet for å komme i kontakt med og bli kontaktet av andre brukere med ønsket brukerprofil.

Det som er spesielt med IshqNet er at vi har lagt til ”opprinnelses land” og ”religion” som en av variablene i tillegg til det vanlige brukernavn, passord, fødselsdato, kjønn, bosted, seksuell legning og e-post.

– Jeg opplever at minoritetsungdommer, særlig de med islamsk tro ønsker å finne en partner som også er muslim. Moskè, kulturelle arrangementer og andre sammenkomster, er ikke velegnet for å komme i kontakt med det motsatte kjønn.

Det å se eller snakke med det motsatt kjønn er tabu i enkelte minoritetsmiljøer. Derfor tror jeg en dating-tjeneste på internett på tvers av landegrenser blir satt pris på av ungdommer, sier Majoran Vivekananthan, ansvarlig redaktør i Utrop.no som står bak kontaktforumet.

Han viser til at allerede i Norge er det registrert mer enn 19 000 ungdommer. Tvangsekteskap er en realitet for mange ungdommer med innvandrerbakgrunn i Norge i dag. Stadig flere unge ber om hjelp mot tvangsekteskap.

Både gutter og jenter, både muslimske og ikke muslimske er i faresonen. -Jeg er av den oppfatning at mye av presset og tvang som ungdom utsettes for i dag kan bli lettet dersom unge får mulighet til å forelske seg i en som har samme opprinnelse og/ religion, slik at unge har mulighet til å velge selv hvem de forelsker seg i samtidig som foreldre aksepterer det, sier Vivekananthan.