Fra Cinema til Politikk

Kathmandu, NepalSuperstjerne-skuespillerinnen fra Bollywood, Manisha Koirala, har endelig bestemt seg for å engasjere seg i politikk i sitt hjemland, Nepal.
Samlet og oversatt fra Arabisk av Kamil Al-saadon
Latest posts by Samlet og oversatt fra Arabisk av Kamil Al-saadon (see all)

I et intervju med ukebladet Nia Batrika som publiseres fra den Nepalske hovedstaden Kathmandu, fortalte hun at hun lenge har tenkt på å delta i den Nepalske politikken. Hun tilføyde at det for tiden passer godt, nå etter at landet har hatt en del demokratiske endringer.
– Jeg orker ikke å vente lenge, landet trenger min innsats, de evige folks problemer må settes i spissen, hevder Manisha.
Manisha som begynte sin karriere som fotomodell, byttet senere til skuespill, der hun fort ble en av de berømte skuespillerinnene. Folk flest husker henne godt fra de suksessfulle filmene ”Mompai, en fortelling om kjærlighet” og Shamoshi.
Den indisk-nepalske superstjernen er forøvrig fra en berømt politisk familie, hvor hennes bestefar B.P. Koirala var den første statsministeren i Nepal. Faren hennes, Girija Prasad Koirala, er tidligere statsminister, mens hennes onkel Prakash Koirala er dagens statsminister.

En Islamsk Mikke Mus skaper problemer for palestinerne

Gaza Stripen
Den stakkers palestinske regjeringen har opplevd masse kritikk i det siste p.g.a. en islamsk barnefilmskikkelse som utgjør den islamske versjonen av den berømte amerikanske Mickey Mouse.
Denne skikkelsen fremstilles på en TV kanal som tilhører den islamske organisasjonen (Hamas).
Det nye med denne skikkelsen er at han er seriøs skikkelse, han er opptatt av å spre Islam verden rundt, han forteller de stakkers sultne palestinske barn om fortidens blomstring av Islam og ber dem å bli fremtidens helter som skal seire over all slags folk som tilhører de andre religioner.
Den islamske, fundamentalistiske nye Mickey Mouse, heter Farfor, men det morsomme navnet passer ikke godt til hans guddommelige budskap.Et av hans utsagn er:
– Vi skal alle sammen gjenskape den gylne islamske tiden da vi hersket over hele verden, vi alle skal arbeide hardt for å befri Irak, Kashmir, Palestina og alle islamske land som har blitt okkupert av mordere.
Programmet presenteres av en ung jente som kler på seg slør og skjuler hender og hår.
President Abu Mazen (Mahmoud Abbas) er helt forvirret nå. Stopper han programmet, kommer mobiliserte tropper til å marsjere på Gaza-stripen igjen, med masker over deres sinte ansikter.
For å unngå massive ødeleggelser og vold, tier han stille. Dessuten ville i et slikt tilfelle europeerne og amerikanerne helt sikkert lukke resten av de kanalene som er fremdeles åpne!
Stakkers Abu Mazen. Han er akkurat som den som har et blad i munnen som ikke kan svelges, og heller ikke spyttes ut.

18 000 nakne meksikanske kropper demonstrerer den ekte friheten

Mexico City
Over 18 000 mennesker kledde av seg, og la seg ned i den største parken midt i hovedstaden Mexico City.
Den første hensikten var å slå rekorden for den høyeste samlingen av nakne folk på et sted.
Deltakerne på Zócalo Plaza ser på fotografiene som ble tatt ut som en sjø av menneskekjøtt spredt ut over 20000 kvadrat meter.
I løpet av tiden som demonstrasjonen varte, skiftet deltakerne sitte- stå- og liggestillinger flere ganger mens den amerikanske fotografen Tonic tok bildene.
Tonic refererte til det meksikanske synet ved de kjønnsmessige og kunstlige sidene av å være naken.
– Dette er et stort og fantastisk øyeblikk for kunstrike, kjønnete og meksikanske perspektiver. Jeg er sikker på at alle amerikanske øyne er rettet mot Mexico nå. Dette er nødvendig å gjenoppdage hvordan dette landet greier å bli fritt, og hvordan meksikanerne kan handle med den nakne kroppen som en kunstgave som ikke reflekterer prostitusjon og
kriminalitet, men først og fremst glede og ømhet.