Stang tilbyr gratis advokathjelp

Dersom du mistenker at du ikke får jobb på grunn av navnet ditt, bør du ringe politiker og advokat Fabian Stang.

I valgkampen oppfordret Høyres ordførerkandidat i Oslo, Fabian Stang, jobbsøkere som sliter med å få jobb på grunn av navnet om å ta kontakt. Utspillet minnet mistenkelig om valgflesk for å få stemmer fra minoritetsvelgere, men det avviser Stang.
– Tilbudet gjelder selvsagt om jeg ikke blir ordfører også. Dette er en urettferdighet som har tatt tak inne i meg, sier han.

Barna sliter
Drosjesjåfører Stang har snakket med forteller at barna deres sliter med å få jobb på grunn av navnet, men utover det sier Stang han ikke vet hvor stort problemet er. Så langt har ingen ringt ham og fortalt sin historie.
– Jeg håper det skyldes at problemet er mindre enn vi tror. Skulle det derimot skyldes beskjedenhet gjentar jeg oppfordringen.
– Hva vil du gjøre dersom du får en konkret henvendelse?
– Jeg vil ta kontakt med arbeidsgiver for å høre hva det er som skremmer dem.
– Hva om du får et ras av henvendelser?
– Jeg håper det blir noen. Tanken er å få fokus på noen konkrete saker, sånn at dette forhåpentligvis løser seg, svarer Stang.

Flinke folk
Høyesterettsadvokaten sier han synes det er dypt urettferdig dersom jobbsøkere utestenges fra arbeidsmarkedet på grunn av fremmedfrykt og kulturforskjeller.
– Mange med minoritetsbakgrunn tar utdanning og er usedvanlig flinke, sier Stang.
– Det er gratis å få hjelp av deg?
– Ja, jeg tar ikke betaling. Dette er politikk, og det er resultatene som teller, sier bystyrerepresentanten, før han med en liten latter legger til at en klem hadde vært lønn nok.