Drikketips til mine landsmenn

Det begynner å bli en stund siden jeg kom til Norge. Som de fleste utlendinger slet jeg litt i begynnelsen med å forstå den norske kulturen, væremåten og tankegangen.
Victoria Uwonkunda
Latest posts by Victoria Uwonkunda (see all)

Hvis du blir bedt hjem til noen, enten det er på middag eller til en helt vanlig fest, så skal du ta med dine egne drikkevarer.

Hæ? Hva med at du kjøper, og heller selger til meg når jeg kommer, slik at jeg slipper den bussturen med poser full av flasker?

Eller enda bedre: siden jeg uansett skal kjøpe egne drikkevarer, hva med å avtale et tidspunkt hvor vi møtes i en bar? Der tenker jeg de har masse drikke, og vi kan kose oss. Dessuten slipper vi å rydde bort tomme flasker. Eller tørke oppkast fra andre!

Men slik er det her i kongeriket, og det er forståelig, fordi det koster skjorta å drikke i dette landet. Men det får en til å lure på om denne kulturen er et resultat av de historisk stive prisene, eller om det kom etter at Norge virkelig ble til et rikt land!

Dette er noe av det jeg har måtte lære om mitt nye land, og for hver dag som går blir jeg bedre på det. Jeg kan til og med dele mine egne drikketips med mine landsmenn…

Gå ut på byen med venner/venninner, men husk å drikke moderat. Fordi:
1. Du slipper en smertefull og unødvendig dagen-der-på hodepine.

2. Du slipper å drite deg loddrett ut offentlig.

3. Du skåner dine indre organer for et forfederlig liv,

Og… det beste av alt:

4. DU SPARER PENGER!!

Tenk på alt du hadde fått til med de ekstra kronene i lomma.

Til neste gang…