Sigøynerleir lagt under politibeskyttelse

Sigøynerleiren i nærheten av drabantbyen Ponticelli i utkanten av Napoli har vært utsatt for ildpåsettelse i to dager på rad, skriver BBC News. Lokalt politi har sett seg nødt til å komme sigøynerne til unnsetning, hvorav flesteparten er nyankomne fra Romania s.

Italia

Opptøyene startet 14. mai, like etter at en 16-årig jente skal ha kommet seg inn i en av leilighetene i Ponticelli og forsøkt å kidnappe en seks måneder gammelt barn. Hun ble senere arrestert. Senere på kvelden gikk selvoppnevnte ”nabovaktbikkjer” inn i leiren, hvor de forsøkte å angripe beboerne fysisk og tente på med molotovbomber. Beboerne flyktet til nærmeste politistasjon.
Roma-folket har intet godt rykte i Italia og får det etter alt å dømme tøft i tiden fremover. Under siste parlamentsvalg i april gjorde de sterkt innvandringskritiske partiene Lega Nord og Allenza Nazionale det svært godt, og valgkampanjen var sterkt preget av negativ propaganda mot blant annet afrikanere og øst-europeiske sigøynere.

Zambia

Hvite farmere velkomne

38-år gamle Douglas Watt er hvit zimbabwer med en spesiell historie. Som fireåring dro han sammen med foreldrene fra det som en gang het Nord-Rhodesia og som senere ble Zambia. Watt-familien slo seg ned i den delen som senere skulle bli kjent som Zimbabwe, et valg som i følge sønn Douglas skulle senere få fatale følger for familien.
I 2003 ble han og hans nærmeste, i likhet med mange hvite zimbabwere kastet ut av eiendommen gjennom Mugabes landreformsprogram. Han dro tilbake til fødelandet og fant et 1600 åker stort eiendom nord for hovedstaden Lusaka.
– Her i Zambia trives vi. Landet er alt det Zimbabwe ikke er: etnisk tolerant, politisk moderat og hvor folk retter seg etter lov og orden. sier han til New York Times.
I sterkt kontrast til Zimbabwe og Sør-Afrika har zambierne store landområder som ikke aktivt har blitt benyttet til jordbruk.

Singapore

Stadig flere indiske studenter

Lettere visumtilgang, mindre synlig rasisme og høy undervisningskvalitet. Dette oppgis som grunner av unge indere som finner veien ut av landet og til Singapore for å studere høyere utdanning.
Vanligvis har unge indere reist enten til Storbritannia eller USA for å realisere seg selv. Nå seiler imidlertid Singapore opp som en av favorittdestinasjonene.
– Singapore er veldig attraktivt, først og fremst fordi det ligger nærmere India enn Europa og USA. Studie- og bokostnadene er opptil 30% mindre, og i tillegg er det også langt lettere krav til visum, sier Han Yee Joseph, nestleder i ICS International til Business Standard Weekly.