OXLO-prisen til muslimsk konfliktarbeid

OXLO-prisen 2008 gikk til Minhaj Konfliktråd (MRK). Ordfører Fabian Stang overrakte prisen til rådets leder Ejaz Ahmad Waraich på et arrangement på Rådhuset 17. november.

Juryen la blant annet vekt på at Minhaj Konfliktråd (MRK) har et bredt tilbud og vektlegger forebygging av konflikter.

Leder Ejaz Ahmad Waraich forteller at MRK driver med konfliktmegling på ulike nivå, men også med annet samfunnsnyttig arbeid. Enhver kan ta kontakt for informasjon, råd, veiledning og hvis nødvendig megling i konflikter.

– Samfunnet er ikke bare for minoriteter. Vi jobber for alle, sier Waraich. Et område rådet har engasjert seg i er kvelds- og natteravning i samarbeid med Grønland menighet.

MRK har de siste årene også samarbeidet spesielt nært med tre skoler i Oslo. De har bistått skolene å få foreldre med minoritetsbakgrunn til å bli mer involvert i barnas skolegang. Hvert år har MRK en informasjonskampanje mot tvangsekteskap i alle videregående skoler i Oslo samt noen i Akershus og Drammen.

I år vil de i tillegg arrangere en stor konferanse om tvangsekteskap hvor blant annet kunnskapsministeren og ordføreren vil delta. Konferansen finner sted på Røde Kors Konferansesenter tirsdag 2. desember.

Ejaz synes tildelingen av OXLO-prisen er veldig inspirerende og motiverende. Da de nylig hadde besøk av topplederen av Minhaj Ul Quran på verdensbasis ble de enige om at Ejaz skal lede arbeidet med å innføre konfliktråd i Minhaj Ul Quran over hele verden.