Hanen har sluppet ut av hønsegården!

James Super Chikan Johnson har spilt inn albumet ”Chikadelic” på Notoddens eget studio, Juke Joint Studio, sammen med Spoonful of Blues og er strålende fornøyd.

– This is home! smiler Super Chikan og avdekker gulltennene under Notoddens kjennemerke, mic-en som passeres av 20.000 biler til daglig.

Juke Joint Studio har spilt inn artister som tidligere medlem av Fleetwood Mac, Jeremy Spencer, Louisiana Red og nå James ”Super Chikan” Johnson, originalen fra Mississippi.

Populær
Med det norske bandet Spoonfull of Blues og kunstnerisk leder av Notodden bluesfestival, Jostein Forsberg, i ryggen er Chikadelic blitt et album Super Chikan med rette kan blotte gulltennene for. At mannen virker dønn forelska i Notodden, gjør ham ikke mindre populær blant bluespublikummet. Som Clarksdales uoffisielle borgermester, er det naturlig at han kommer til vennskapsbyen Notodden for å spille inn plata. Når han forteller at han føler seg hjemme her, tror man det er ektefølt. Med hjemmelagd gitar av motordeler, ruslet vi sammen ned til byens rundkjøring.

Hjemmelagd blues på hjemmelagde instrumenter av en hjemmelagd mann!

Variert
– Hjemmelagd blues på hjemmelagde instrumenter av en hjemmelagd mann, sier Super Chikan, som gir en smaksprøve på Delta-bluesen og starter spor 2 med hanegalet som har blitt hans varemerke.

Albumet viser hvor variert bluessjangeren er, fra ”Juke Joint Saturday night” med crossroad-feel, det lekende lette åpningssporet ”Ain’t nobody” og “Bad ass bass” til boogie woogie. James Johnson står i fare for å bli kalt en ekte norgesvenn når han poserer i Notoddens crossroad, rundkjøringen før Heddalsvannet.