Kulturnotiser

Hett: Wassim Hallal er ny programleder for dansk TV2s versjon av "Hellstrøm rydder opp"
Foto: TV2 Danmark
Humor mot fordommer“Eid Concert Tour” er tittelen på en forestilling av den amerikanske komikeren og islam-konvertitten, Preacher Moss. Tidligere har han hatt stor suksess med sin turné “Allah Made Me Funny” . I disse dager gjør Moss og resten av gruppen seg klare til en ny komediekveld, denne gang i Storbritannias mest flerkulturelle by, Bradford. […]

Humor mot fordommer
“Eid Concert Tour” er tittelen på en
forestilling av den amerikanske komikeren og islam-konvertitten,
Preacher Moss. Tidligere har han hatt stor suksess med sin turné “Allah
Made Me Funny” .

I disse dager gjør Moss og resten av gruppen
seg klare til en ny komediekveld, denne gang i Storbritannias mest
flerkulturelle by, Bradford. Han mener at humor er den beste måten å
vise at muslimer ikke er farlige.

– Vi er muslimer, men også
vestlige. Britisk muslimsk ungdom liker at vi bruker stand-up, musikk,
rap og poesi, sa han til avisen Bradford Telegraph.

Dansk-libaneser blir Danmarks Hellstrøm
Danmark får nå sin egen versjon av programmene “Hell’s Kitchen” og “Hellstrøm rydder opp”. Serien skal gå på dansk TV2, og kokken som skal gjøre livet hett for deltakerne er dansk-libanesiske Wassim Hallal (29). Det melder x-plosiv.no.

Hallal er født i Libanon, men oppvokst i Thy i Danmark, der han tok kokkeutdannelsen. Han er i dag medeier i restauranten Frederikshøj i Århus.

– Som programleder i [dansk] TV 2s utgave av ”Hell’s Kitchen” skal jeg prøve å få alle til å levere sine beste prestasjoner hver kveld. Jeg har ikke prøvd å være vert i et tv-program og heller ikke laget konkurranse på denne måten før, men jeg ser det som en ordentlig spennende utfordring – både på godt og vondt, for det blir også trist å si farvel til kokkene underveis, sier Wassim Hallal til dansk TV2.