Sjelden kjærlighet. Enquette

 
Foto: Claudio Castello og Kristian Mendoza
Utrop har spurt fire ungdommer om de kunne tenke seg å gifte seg med en som er fra en annen kultur eller opprinnelse.1. Kunne du giftet deg med en muslim/nordmann?2. Hvorfor tror du det er så få ekteskap mellom muslimer og etnisk norske?

Sohaila Al-Khayat (19)

1. For oss er det viktig at mannen i familien er muslim siden barna følger farens religion. Hvis gutten er villig til å konvertere til islam, så kunne jeg nok gjort det.

2. Jeg tror kultur og familietradisjoner har mye å si. Mange muslimske foreldre vil at barna og barnebarna skal beholde sin kultur, og ikke minst sin religion.

Foto : Claudio Castello og Kristian Mendoza

Suliman Hussein (24)

1. Ja, jeg hadde ikke hatt problemer med det, og det er heller ikke nødvendig å konvertere.

Foto : Kristian Mendoza

2. Det kan ha mye med integrering å gjøre. Mange single, utenlandske menn og kvinner snakker ikke godt nok norsk til å bli godt kjent med nordmenn, så det er enklere å bli kjent med noen fra samme land. Dessuten har folk med samme bakgrunn ofte samme verdier og syn på ting, noe som gjør at de oftere finner hverandre.

Foto : Kristian Mendoza

Runa Thrap-Meyer (23)

1. Ja, hvorfor ikke? Har man funnet den rette, har religion ingenting å si, med mindre han er fanatisk religiøs.

2. Antakeligvis på grunn av kulturell bakgrunn. Ulik bakgrunn gjør folk usikre. Jeg tror også mange er skeptiske til muslimer.

 Charlie Matsen (30)

1. Ja, hvis det er kjærlighet, så ser jeg ingen grunn til å la være. Det hadde heller ikke gjort noe om det innebar at jeg må konvertere for å gifte meg med en muslim.

2.  Jeg tror fremmedfrykt hos begge gruppene gjør at man ikke er like åpen for ekteskap på tvers av religion.