Norsk musiker utvider stadig sin horisont

Grenesløs musikk

Knut Reiersrud, spiller på Cosmopolite og i Sandvika i februar
Foto: Tove Andersson
Med Knut Reiersud og band får publikum møte en spennende og uredd musiker som gikk sin læretid i Chicago – med legender som Buddy Guy.

Det er en stund siden Knut Reiersrud, mannen med 14 soloplater bak seg, spilte inn “Songs from a Persian Garden” – i landet der kvinner ikke skal opptre offentlig. Søstrene Masha og Marjan Vahdat kastet hijaben og sang foran et publikum på 200, akkompagnert av Knut Reiersrud.

Prosjektet begynte med ”Lullabies from the Axis of Evil” i regi av Erik Hillestad fra Kirkelig Kulturverksted, fredsaktivist og sønnesønn av Sigvart Engeset, en av landets mest kjente hymneskrivere.

Overskridende
Reiersrud er kjent for en rekke samarbeidsprosjekter i ulike musikalske sjangere, ikke minst der fred og kunst knyttes sammen på tvers av språklige og kulturelle grenser.

Det er allerede en vandrehistorie at gitaristen har forbløffet en konge og blitt tilbudt pass av en president.

Under Oslo World Music Festival ble et nytt bånd knyttet, ”Scent of Reunion”, et amerikansk-persisk samarbeid med bluesartisten Mighty Sam McClain og en av søstrene fra den persiske hage, Mahsa Vahdat. Duettene er delvis basert på persiske melodier, tilført et blått skjær av Jarle Bernhoft og Knut Reiersrud.

Høsten 2009 utga Knut Reiersrud Band ”Vodoo Without Killing Chicken” til glimrende kritikker i flere aviser. Det er allerede en vandrehistorie at gitaristen har forbløffet en konge og blitt tilbudt pass av en president. Når publikum møter Knut Reiersrud med band igjen, er det magien i de blå fingrene vi håper å høre.

Cosmopolite, Oslo 12. og 14. februar