Muslimer må engasjere seg i samfunnet

Ytring: Vi må akseptere at media vil ha et kritisk søkelys på innvandrere. Det er jobben deres, men det er også innvandrernes rett til å benytte seg av ytringsfriheten når urett begås, skriver innsenderen. Her fra demonstrasjonen mot Muhammed-tegningene i Dagbladet.
Foto: Ola Gjethammer
Det er et paradoks at muslimer sjelden demonstrerer i saker som ikke dreier seg om deres ”identitet,” skriver Abdelhak Abdellaoui i dette innlegget.

Nok en gang blusset striden om karikaturen av profeten Mohammed (fvmh) i Norge. Denne gangen var det Dagbladet som ville skape litt uro. Lars Helle sa på dialogmøtet hos Det islamske forbundet at ja, vi visste det ville provosere, men det var ikke meningen å såre noen. Dette blir rett og slett bare for dumt fordi det ikke henger på greip med den forhistorien denne saken har hatt. Når man vet at dette vil såre mange, så kan man ikke gjemme seg bak av at det hadde en journalistisk nyhetsverdi å fronte den opphetete debatten på PST sine sider.

Verdifull trygghet
Undertegnede mener at det var helt unødvendig å ha tre sider og en vulgær forside om dette. SÅ viktig var ikke denne ”nyheten”! Denne dagen fantes det nok andre saker som hadde en større betydning for allmennheten. På den andre siden synes jeg at muslimer er altfor hårsåre. Dette må muslimer i Norge tåle. Når vi har en ytringsfrihet i dette landet, bør man sette pris på dette, da mange muslimer kommer fra land med totalitære regimer. Hvis man kritiserer slike regimer, kan man risikere tortur og dødsstraff. I dette landet har vi det så trygt at statsråder kan vandre fritt på Karl Johan uten å ha med seg en hær av livvakter. Denne friheten og tryggheten må vi verdsette.

Kameler til alle
Det er også et paradoks at muslimer sjelden demonstrerer i saker som ikke dreier seg om deres ”identitet”. Norges muslimer bør derfor begynne å engasjere seg mer generelt i samfunnet og verne om de norske verdiene uten å gå på akkord med sin egen identitet. Dagens innvandrerungdom og deres foreldre må innse at her skal vi leve og bo i mange generasjoner. Denne kamelen må også de etniske nordmenn som er imot det flerkulturelle samfunnet svelge, enten de vil eller ikke. Muslimer har kommet for å bli en del av dette samfunnet.

Muslimer en minoritet

De muslimer i Norge som elsker profeten (fvmh) så høyt at de må få utløp for sitt raseri, bør tenke på hva han måtte gjennomgå og hvor nedverdigende han ble behandlet når han prøvde å spre islams budskap. Mohammed (fvmh) er derfor muslimenes ideal og det beste eksempel på hvordan man ter seg i et samfunn hvor man er en minoritet. Det vil vi alltid være selv om Siv Jensen er redd for at muslimer skal ta over Norge. Så kjære muslimer: Vi må akseptere at vi er en minoritet og at media vil skape konflikter og ha et kritisk søkelys på innvandrere. Det er jobben deres, men det er også innvandrernes rett til å benytte seg av ytringsfriheten når urett begås. 

For få: Muslimer deltar ikke nok i samfunnsdebatter som ikke gjelder deres identitet og religion, mener innsenderen. Her fra 8. mars-toget i Oslo i år.
Foto : Flickr/Creative Commons

Muslimer er altfor hårsåre.