Ansikt i fokus: Mimi Blix: Sangfugl og modell

Mimi Blix, kjent som Miriam blant venner og familie, beskriver seg selv som en aktiv og reflektert ung jente som liker utfordringer. Hun synes det er en stor ære å få delta i Melodi Grand Prix. 
– Moren min er fra Tromsø og faren min kommer fra Uganda. Selv kommer jeg fra Askim og har bodd der hele livet. Jeg har en liten, men utrolig fin familie. Det er kanskje derfor jeg setter ekstra stor pris på storesøsteren min Nani på 26 år. 
Femten år gammel ble Mimi Blix oppdaget i Fredrikstad og har jobbet i modellbransjen siden den gang.
 
– Jeg var så heldig å få Merethe La Verdi (norsk manager og låtskriver, red.anm.) til å skrive en låt til meg, som jeg likte utrolig godt. Vi tok en sjanse og sendte den inn til Melodi Grand Prix. MGP er jo et fantastisk arrangement med mange dyktige artister. La Verdi har erfaring med MGP og følte at dette var perfekte starten for meg. Det var nok også en skummel sjanse å ta, men vi var alle villige til å satse. Programmet har mange seere og fans og det er en stor ære for meg å kunne delta. Familien min er også store fans og har fulgt med på programmet i alle år. Du kan tro de ble sjokkert og glad for at jeg skulle synge på MGP-scenen! Tenk å kunne representere Norge i en finale! 
Hvilke forventninger har du til Grand Prix?

Jeg tenkte det skulle bli mye konkurranse og hard jobbing. Jeg er overrasket over hvor god stemning det er backstage. Artistene og crewet blir nærmest som en familie. Jeg trives veldig godt og gruer meg faktisk til konkurransen er slutt!

Nå er den store drømmen å slå igjennom i MGP!

Jeg må bli kvitt alle nervene mine og få mer tro på meg selv. Øve masse og lytte til erfarne mennesker rundt meg.
Beste opplevelse?
Beste opplevelsen var da jeg var hjelpelærer på barneskole og skulle jobbe med en vanskeligstilt elev. Etter mange timer med spesialundervisning blomstret eleven opp og ble engasjert i skolearbeidet. Jeg fikk ham nesten ikke til å slutte å lese i klasserommet. Det var rørende for meg å ha en sånn innflytelse på et barn.
Verste opplevelse?
Jeg hadde en grusom opplevelse i India. Jeg fikk streng beskjed om å ikke gi gatabarna penger, men jeg klarte ikke å la være. Da jeg ga en liten seddel til en gutt ble han overfalt av de andre barna. Det minnet har brent seg fast i meg og jeg husker enda blikket hans som ba om hjelp. 
Alder: 19 år
Yrke: Artist og modell.
Positive sider : Jeg er veldig åpen, jordnær, positiv og snill, sier mamma. Hehe!
Tålmodig i fleste situasjoner, ikke kresen, liker utfordringer som gjør at jeg vokser som menneske. 
Negative sider: Perfeksjonist og streng med meg selv. Blir fort stresset. Jeg kan lett bli beskjeden, det irriterer meg også! Søsteren min klager alltid på at jeg glemmer ting, det synes ihvertfall hun er negativt!