Abdelmaguid, Patel og Thingvald fikk årets Spellemann-prisen

Karpe Diem, "Årets Blend-pris" vinnere.
Foto: Martin Johansen
Author Recent Posts Uzma Rana Latest posts by Uzma Rana (see all) Kampsport bidrar til kvinnefrigjøring - 03.11.2016 Tren kampsport! - 20.06.2016 Hvorfor må vi ta imam-kritikken i media? - 06.05.2016 Karpe Diem ble nylig tildelt Årets Spelleman under Spellemann-sendingen fra Oslo Spektrum. Det er første gang i historien at en hiphop-gruppe får tildelt «Årets […]

Karpe Diem ble nylig tildelt Årets Spelleman under Spellemann-sendingen fra Oslo Spektrum.

Det er første gang i historien at en hiphop-gruppe får tildelt «Årets Spellemann» pris.
Magdi i Karpe Diem sier Spellemann-prisen er en fantastisk anerkjennelse.
Obiora-teater 01:
Skuespiller Samuel Noko tror at det som har skjedd med Obiora kan skje med ham også på grunn av hans hudfarge. Her sammen med skuespiller Mads H. Jørgensen. FOTO: Goeun Bae

Obiora-teater 02 Cliff A Moustache:
Regissør Cliff A. Moustache vil drive politisk teater og spre sitt budskap til hele landet.
FOTO: Goeun Bae

– Vi begynte da vi var veldig unge, vi tenkte ikke engang på å drømme så langt frem i tid. Men nå kan vi drømme om alt, sier han til VG.
Kritiserer svensk Othello
Nationaltheatrets valg om å gi den opprinnelige svarte hovedrolle innehaveren i William Shakespeares velkjente drama «Othello» til en hvit, svensk skuespiller kritiseres av Cliff Moustache (bildet), kunstnerisk leder ved Nordic Black Theatre.
Nathionaltheathret har 7. april premiere på Othello på Hovedscenen, med svensk dramat-skuespiller Magnus Roosmann i tittelrollen, ifølge Aftenposten. Moustache synes at det hadde vært greit med en svenske i rollen for 20 år siden, men ikke idag.
Kunstneriske valg kan aldri være preget av politisk eller taktisk begrunnelse, mener regissør Runar Hodne. Hodne som opplever at stykket tar opp dype spørsmål om fordommer og fordekt rasisme, om det å stå på utsiden.
Han synes mangfoldsspørsmålet er mye mer rikt og sammensatt enn spørsmålet om hudfarge.