Blogger mot islamister

 
Author Recent Posts Uzma Rana Latest posts by Uzma Rana (see all) Kampsport bidrar til kvinnefrigjøring - 03.11.2016 Tren kampsport! - 20.06.2016 Hvorfor må vi ta imam-kritikken i media? - 06.05.2016 Forfatteren og filmskaperen Walid al Kubaisi starter bloggen www.opplystemuslimer.no. Han mener ytringsfriheten trues av islamister. Han har fått støtte fra Fritt Ord til bloggen. […]

Forfatteren og filmskaperen Walid al Kubaisi starter bloggen www.opplystemuslimer.no. Han mener ytringsfriheten trues av islamister. Han har fått støtte fra Fritt Ord til bloggen.

– Det er nyttige idioter som forsvarer islamistene. Norsk innvandringspolitikk dreier seg for mye om religion. Til tross for at konservative muslimer får stor plass i media, setter de i gang kampanjer med en gang det kommer kritikk, sier al Kubaisi til aftenposten.no.

Islamisme gir kontroll

Minoritetsrelatert problem blitt vanlig blant etniske spanjoler: Skyhøy arbeidsledighet etter at finanskrisen slo til har ført til en stadig vanskeligere økonomisk situasjon.
Foto : flickr.com/Joaquin Munte

En markant ideologi, kombinert med fellesskap og følelse av kontroll, får unge menn til å søke radikale islamistiske miljøer, ifølge en ny dansk doktoravhandling.
Forsker Ann-Sophie Hemmingsen, cand. Mag i arabisk og ph.d ved Dansk Institutt for Internasjonale Studier, har undersøkt hva det er som får særlig unge menn til å søke de radikale islamistiske gruppene, skriver forskning.no
Hemmingsen har nylig forsvart avhandlingen, som er en undersøkelse av hva som tiltrekker særlig unge menn ved de radikale islamistiske miljøene. Den kontroversielle gruppen som sympatiserer med det de betrakter som voldelig forsvar av islam, kaller hun for jihadister.

Lønnsgap for innvandrere i Spania
En fersk studie publisert i Journal of Applied Economics viser at latinamerikanske innvandrere i Spania tjente markert mindre enn spanjoler med tilsvarende utdanning, alder og erfaring.
Spania har hatt en voldsom økning i antall arbeidsinnvandrere de siste femten årene, blant annet knyttet til en langvarig byggeboom. Nå er landet imidlertid inne i en dyp økonomisk krise. Arbeidsledigheten blant innvandrermenn er anslått til 35 prosent.