Taekwondo-mesteren: Cindy Moe Ortega

 
Foto: facebook.com
Norskspanske Cindy Moe Ortega (20) er supertalent i både kampsport og ballsport. Hennes oppskrift for å lykkes er hard satsing og viljestyrke.

Å si at 20-åringen fra Skullerud med norsk mor og far fra Kanariøyene er glad i idrett ville vært et understatement. I flere år har hun kombinert det norske taekwondo-landslaget og Haugeruds damelag i håndball.
– Håndballen gjør jeg for gøy, selv om det også ligger et konkurransemoment i den. Taekwondoen er det jeg først og fremst satser på nå.

I over et halvt år trente jeg med noe vi trodde var betennelse. Etter NM viste det seg at leddleppen i hoftebenet var sprukket.


Under fjorårets NM i Bodø vant du gull i 57-kilosklassen med en aldri så betydelig ulempe. Kan du forklare hva som skjedde?
–  I over et halvt år trente jeg med noe mitt støtteapparat trodde var betennelse i lysken. Etter mesterskapet viste det seg at leddleppen (labrum) i hoftebenet var sprukket. Jeg vant fordi jeg hadde nok viljestyrke til å ikke la noen ta NM-gullet fra meg, sier hun med et smil.

Hva driver deg frem som idrettsutøver?
– Først og fremst fokuset på konsentrasjon. Å trene mye, holde en streng diett og få innprentet en respekt for trenere og trening. Taekwondoen har hjulpet meg mye med bevegelsestrening, kondisjon, taktikk, samt fysisk og mental styrke. 

Hvor mangfoldig er taekwondomiljøet her hjemme?
– Veldig. Treneren min kommer fra Iran, og kjenner personlig OL- og VM-mesteren Hadi Saei. Selv har jeg medutøvere fra land som Kroatia, Pakistan og Korea og opplever idretten, både her hjemme og ved å konkurrere i utlandet, som en samlingsplass for ulike kulturer.
Ser du for deg at du engang i fremtiden selv blir en inspirator for yngre flerkulturelle jenter?
– Jeg innser at jeg etterhvert vil få inn såpass mye erfaring at jeg kan lære bort ting. Og det i seg er jo viktig.

Om Cindy
 
Navn: Cindy Moe Ortega.
Alder: 20.
Yrke: Student ved Wang Toppidrettsgymnas.
Bakgrunn: Norsk-spanske Cindy Moe Ortega regnes som et av Norges store taekwondo-talenter. Som 18-åring deltok Ortega på treningsleir i Beijing og i fjor vant hun 57-kilosklassen for kvinner senior til tross for skade. Hennes planer fremover er å trene seg opp igjen etter operasjon.