Verden Rundt

Author Recent Posts Claudio CastelloJournalist i Utrop Latest posts by Claudio Castello (see all) FlePsy vil ha et mer inkluderende og mangfoldig psykolog-Norge - 18.04.2024 – Høyrepopulistisk tilbakeslag et reaksjon på salafisme - 17.04.2024 Fortsatt langt frem for reell likestilling på arbeidsplassen - 16.04.2024 Italia: Syv marokkanere arrestert for pavehets Syv marokkanske menn er tatt […]

Italia:

Syv marokkanere arrestert for pavehets

Syv marokkanske menn er tatt i forvaring av italiensk politi anklaget for å ha kommet med voldstrusler og hets mot pave Benedikt, skriver BBC News.

Ifølge talsmenn for lokalpolitiet i byen Brescia hadde marokkanerne, som alle kom som arbeidsinnvandrere til Italia, hadde skriftlig truet andre med muslimsk bakgrunn til å “ikke bli integrert i landet”.

– Vi har også funnet skriftlig materiale som oppfordret til hellig krig mot kristne og jøder og trusler overfor Pave Benedikt og den egyptiske journalisten Allam Magdi, som nylig konverterte til kristendommen, sier talspersonen til BBC News.

Cuba:

Eksilcubanere importerer satelitt-telefoner ulovlig

Cubas myndigheter anklager cubansk-amerikanere og andre eksil-cubanere for å drive med ulovlig import av telefoni- og datautstyr til den karibiske øya, skriver El Nuevo Herald.

Landet har, ifølge organisasjonen Freedom House, en av verdens mest effektive sensursystemer for digitale medier. Vanlige cubanere må ha enten internettlisens eller adgang til regjeringsgodkjente nettkaféer for å surfe eller sjekke e-post.

– Amerikanerne driver med regelrett cyberkrigføring mot Cuba. De påstår de kan hjelpe oss teknologisk og med å bedre informasjonsflyten, men denne såkalte hjelpen blir ikke annet enn hjelp til spionasje, mediemanipulasjon og undergrave samfunnssystemet, sier en kilde i det cubanske etterretningsvesenet til statlig TV.


Somalia:

Økt piratvirksomhet i Aden-bukta

Internasjonale handelsflåteorganer krever mer handling og større lovhjemmel til å ta seg av somaliske pirater utenfor Aden-bukta, skriver The East African.

– Økningen av piratvirksomheten gjør sikkerhetssituasjonen uholdbar for mange av våre flåter. Problemet er nå så stort at skip blir angrepet og forsøkt kapret langt ut i det Indiske hav, sier Mark Dickinson, leder i den britiske sjøfartsforeningen Nautilus.

Ifølge han er det viktig at regjeringer handler så fort som mulig og finner en løsning på problemet.

– Vi kan nå risikere at store deler av den internasjonale handelsflåten boikotter rutene som går gjennom Aden-bukta, med store økonomiske konsekvenser for landene i nærheten, sier han til The East African.