Innvandringsfiendtlig parti taper etter 22. juli

 
Foto: Flickr
Sverigedemokraterna går mest ned av alle de svenske partiene på en ny meningsmåling, fra fra 4,8 prosent i juni til 2,9 prosent nå, skriver VG. Nicklas Källebring, som er Synovates analytiker, tror Sverigedemokraternas tilbakegang er en følge av terrorangrepet i Norge 22. juli og Anders Behring Breiviks ros av det innvandringsskeptiske svenske partiet.Kurssuksess for minoritetsmødreRagnhild […]

Sverigedemokraterna går mest ned av alle de svenske partiene på en ny meningsmåling, fra fra 4,8 prosent i juni til 2,9 prosent nå, skriver VG.

Nicklas Källebring, som er Synovates analytiker, tror Sverigedemokraternas tilbakegang er en følge av terrorangrepet i Norge 22. juli og Anders Behring Breiviks ros av det innvandringsskeptiske svenske partiet.

Kurssuksess for minoritetsmødre

Ragnhild Bjørknes, forsker ved Atferdssenteret, har sett på effekten av det amerikanske programmet Parent Management Training – Oregon-modellen (PMTO), skriver nettstedet forskning.no. 
Minoritetsmødre fra innvandrertette bydeler i Oslo som fulgte foreldreprogrammet rapporterte om redusert problematferd hos barna. Grunnen var mors forbedrete foreldreferdigheter.

Kjemper de unges sak
Abdullah Alsabeehg (Ap) stiller som ungdomskandidat til bystyret for i Oslo Ap (på sjette plass). Han forteller til Utrop at hans viktigste mål å vise at de unge er tilstede.

Foto : Rukiye Tanatar

– Det er viktig at flere ungdommer engasjerer seg i samfunnet. Dette gjelder også deres foreldre, og sikter da spesielt til innvandrere. Jeg ønsker flere med innvandrerbakgrunn i bydelsadministrasjonen, sier han.

Ser: Abdullah Alsabeehg er opptatt av å se velgerne.
Foto : Janet Ohemeng

Innvandreres kompetanse overses
– Transnasjonal kompetanse blir dessverre ofte møtt som et problem, sier Jana Sverdljuk, stipendiat ved Institutt for tverrfaglige kulturstudier, ved NTNU i Trondheim.

Foto : UiO

Forskningen hennes er presentert i en artikkel i antologien “The limits of gendered citizenship : contexts and complexities”. Sverdljuk har intervjuet russiske kvinner som nylig har begynt sine liv i Norge.

– Norge klarer ikke å se de ressursene som disse kvinnene faktisk har, sier hun til forskningsradet.no.