Kulturnotiser

Åse Kleveland, tidligere leder for Rikskonsertene, som Oslo World Music Festival nå forlater
Author Recent Posts Janet Ohemeng Latest posts by Janet Ohemeng (see all) Lag jollof rice - 27.05.2016 – Hiv-positive kvinner skjuler sykdommen - 12.06.2012 Enveisbillett til Stavanger – med hjelp fra mamma - 22.04.2012 Oslo World Music Festival blir stiftelse Ledelsen i Oslo World Music Festival ser seg fornøyde med å endelig bli en egen stiftelse. […]

Oslo World Music Festival blir stiftelse

Ledelsen i Oslo World Music Festival ser seg fornøyde med å endelig bli en egen stiftelse.

Festivalen har vært den eneste i landet som har vært drevet i statlig regi. Nå er det imidlertid offentliggjort at Oslo World Music Festival blir en egen stiftelse, skriver ballade.no.

– Kulturdepartementet har, blant annet i dialog med representanter for verdensmusikkmiljøet, vurdert forskjellige løsninger for videreføring. Departementet konkluderer med at festivalen bør bli en selvstendig stiftelse, og det vil bli opprettet et eget styre for festivalen, opplyses det i en pressemelding på regjeringen.no.

Ønsker eget kulturråd for innvandrere

Levanger Kommunes 1000 innvandrere kan komme til å få et eget råd.

– Vi mener at vi er en del av det norske samfunn som vi bor i. Dermed ser vi det som nødvendig å opprette en organisasjon som kan hjelpe og gi råd til innvandrerne som bor i Levanger. Vi mener også organisasjonen kan hjelpe til med integrering i lokalsamfunnet, sier Khalil Obeed, til Levangeravisa.no.

Rådet er politisk uavhengig, og skal heller ikke ha noen religiøs tilhørighet. Hovedoppgavene deres blir å ivareta innvandrernes behov og evner, gjennom kulturaktiviteter og samarbeid med kommunen. Innvandrerkvinners deltakelse er et av rådets målsetning.