Verdt å få med seg

Om 22. juli: Politikk eller galskap

Økonomen og politikeren Ali Esbati var på Utøya 22. juli, og bare tilfeldigheter gjorde at han overlevde. I etterkant har han spurt seg om terrorhandlingen bør sees på som et enkeltstående tilfelle av ubegripelig galskap og ondskap, eller om man heller kan og bør plassere den i en større politisk sammenheng. 
Tid: 03.12, kl. 15.00.

Sted: Wergeland-salen, Litteraturhuset.

Mayito Rivera & Monika

I samarbeid med Danseglede og Latin Room presenterer presenterer Pacha-Rumi Productions 14 manns-orkesteret Mayito Rivera & Monika i “Årest Gala Latin Jule-Fest”. Jule-latingalamiddagen går fra kl. 19.00 til 21.00 og koster NOK 590. Prisen inkluderer en velkomstdrink og en øl eller vin til middag. Skal du kun ha konsertbillett, koster det NOK 300.
 
OBS! Vi har kun kapasitet til 150 middagsgjester og 300 gjester til konsert og fest, så vær rask med bestilling!

Sted: Sagene Festivitetshus, Holstsgt. 3, Oslo.

Internasjonalt seminar
FN-sambandet og Oslo dokumentarkino gjentar suksessen med Internasjonalt seminar. Det vil bli visninger av spennende nye dokumentarfilmer, i tillegg til debatter om aktuelle tema i forkant av filmen.
Inngang: NOK 80.
Tid og sted: 06.12, kl. 19.00, Wergeland-salen, Litteraturhuset.
Arrangør: FN-sambandet.

Fredprisens tilblivelse

I mange år brevvekslet fredsaktivisten Bertha von Suttner med Alfred Nobel, og mange mener at det var deres vennskap som fikk Nobel til å etablere fredsprisen. Frilansjournalist Anne Synnøve Simensen har fullført boka Kvinnen bak fredsprisen. På nobelprisdagen 10. desember forteller hun historien om Bertha von Suttner og Alfred Nobel på Litteraturhuset.

Tid og sted: 10.12, kl. 15.00, i Wergeland-salen, Litteraturhuset.